DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Tiramisu

ByDana Ciurariu
on December 23, 2018April 20, 2020
250
0

Tiramisu este una dintre prăjiturile care nu intră pe lista mea de deserturi preferate. Săptămâna aceasta însă, incercand sa o surprind pe fetita mea cu ceva bun, am sapat in retetele din mintea mea si mi-a venit aceasta reteta in minte.

Niciodată nu mi-a plăcut gustul de alcool în tiramisu, de aceea această rețetă nu conține deloc alcool și la pregătirea ei am folosit atât albușurile cât și gălbenușurile.

Ce am folosit?

  • 5 ouă
  • 400 gr pișcoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 8 linguri zahăr
  • 1/2 esență rom
  • 500 ml cafea îndulcită
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare:

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat separat, cu un praf de sare până când spuma se întărește. Adaugă patru linguri de zahăr și continuă să amesteci.

Freacă gălbenușurile cu zahărul vanilat și restul de zahăr rămas până când devine spumă. Adaugă apoi treptat crema de mascarpone și continuă să amesteci până se încorporează. La final cu ajutorul unei linguri, adaugă treptat și spumă de albușuri și astfel vei obține o cremă foarte aerată.

Am făcut apoi o cafea normală la filtru, în care am pus romul și am turnat-o într-un vas mai lat. Pe rând am scufundat fiecare pișcot în cafea. Recent, am descperit ca in loc de cafea poti folosi un suc de portocale in care poti pune coaja rasa de portocale si e si mai apreciat de copii in acest fel.

Într-un vas de yena, am așezat un rând de pișcoturi înmuiate, peste care am turnat jumătate din crema pregătită. Am așezat apoi al doilea strat de pișcoturi, peste care am turnat crema rămasă. La final am presărat cacao, cu ajutorul unei site, pentru design-ul final.

Lasă-l apoi în frigider câteva ore cel puțin, înainte să îl servești. Cel mai indicat ar fi să îl lași de pe o zi pe alta, pentru că aromele din cremă să pătrundă bine în pișcoturi.

Nouă ne-a plăcut, suprinzător chiar și mie!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: cafea, cream, desert, our, piscoturi, Sahara, tiramisu
Preview Post

Curcan pentru masa de Crăciun

Next Post

Vită cu legume

You may also like

post-image
Desert

Ruladă din făină de migdale cu mascarpone și cocos

ByDana Ciurariu
on December 9, 2017December 30, 2017
414
0
post-image
Desert

O tartă cu brânză dulce, mere, scorțișoară și …cam atât

ByDana Ciurariu
on December 9, 2017December 30, 2017
258
0
post-image
Desert

Tort Sacher la pahar versiunea mea

ByDana Ciurariu
on March 16, 2018March 11, 2018
578
0
Desert

Tarta de caise

ByDana Ciurariu
on August 15, 2017August 16, 2017
309
0
Sambata am cumparat de la Obor un kilogram de caise, care erau atat de coapte incat jumate din ele s-au facut piure pana acasa:)....
Read more

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1337

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1224

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1082

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme