DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Niște coaste la cuptor

ByDana Ciurariu
on September 29, 2018April 20, 2020
363
0

Eu și fiica mea nu ne săturăm niciodată de anumite feluri de mâncare, iar coastele fac parte din aceste preferințe. Ele sunt în topul mâncărurilor la care fiica mea nu zice niciodată nu, nici măcar atunci când e sătulă.

Am niște locuri speciale, de încredere, de unde aleg coastele de porc. Mă uit întotdeauna la culoarea cărnii care trebuie să fie rozalie (nu foarte închisă la culoare) pentru că atunci poți fi sigur că iei o carne fragedă și mă mai uit la cantitatea de carne și grăsime pe care o au, să fie echilibrată, nici prea multă grăsime, nici deloc, căci grăsimea este importantă pentru savoare.

Ce aveți nevoie pentru o porție de coaste?

  • 1 kilogram de coaste
  • sare și piper
  •  ulei de măsline
  • două crenguțe rozmarin
  • 5 linguri sos de soia
  • 5 linguri miere

Pregătirea coastelor

Spălați întotdeauna carnea foarte bine sub jet de apă rece. Stergeți cu un prosop de hârtie, tamponând ușor, tăiați coastele lăsând 2 coaste în fiecare bucată și așezați bucățile într-un bol mai mare. Amestecați într-un vas sarea cu piperul tricolor măcinat (dacă nu aveți, puteți folosi doar piper negru însă cele 3 tipuri de piper-roz, verde, negru- se completează foarte foarte bine în această rețetă) și presărați cu generozitate amestecul pe toată suprafața coastelor.

Adăugați uleiul de măsline, rozmarinul tocat foarte mărunt și zdrobit puțîn într-un mojar pentru a elibera uleiul pe care îl conține, adăugați sosul de soia și mierea, masând fiecare bucată de coaste și asigurați-va că această marinată a ajuns pe fiecare părticică de carne. Lăsăți bolul la frigider în funcție de cât timp aveți, 30 de minute sau chiar peste noapte dacă va permite timpul și doriți că aromele să pătrundă carnea cât mai mult.

Gătitul coastelor

Scoateți coastele de la frigider și lăsați-le 30 de minute la temperatura camerei. Între timp încingeți cuptorul la 180 de grade. Așezați-le într-o tavă în care ați stropit puțin ulei, punându-le cu carnea în jos. Adăugați deasupra lor sosul rămas în bol, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați-le o oră la cuptor. După o oră îndepărtați folia de aluminiu, întoarceți carnea cu partea cărnoasă în sus și ungeti-o cu ajutorul unei pensule, folosind sosul din tavă. Acoperiți din nou cu folia și mai lăsați după caz încă 30-40 de minute la cuptor.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, îndepărtați folia de aluminiu și creșteți temperatura la 200 de grade pentru crusta finală.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: carne, coaste, coaste la cuptor, coaste marinate, miere
Preview Post

Prune prinse în tartă

Next Post

Dacă e marți seara este ”seara de pizza”

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Caracatita in stil mediteranean

ByDana Ciurariu
on September 11, 2017September 12, 2017
600
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Paella cu fructe de mare

ByDana Ciurariu
on June 28, 2018
271
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Midii in sos de vin si usturoi

ByDana Ciurariu
on October 7, 2017
653
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on October 6, 2018
380
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1337

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1224

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1082

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme