DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Pulpe de rață, cu miere si trufe

ByDana Ciurariu
on September 26, 2018September 28, 2018
269
0

Sunt destul de dese zilele din cursul săptămânii în care, atunci când plec de la birou, mă gândesc ce aș putea să gătesc. Fiind în cursul săptămânii,  îmi place să fiu cât mai practică și să gătesc ceva gustos dar rapid. Așa că astăzi, m-am oprit la Lidl de unde am cumpărat niște pulpe de rață, pe care le-am gătit la cuptor, unse cu miere cu trufe și servite simplu cu o salată verde lângă.

Ce am folosit?

  • pulpe de rață
  • ierburi aromatice
  • doi căței de usturoi
  • sare și piper
  • unt
  • miere cu trufe

Se prepară foarte ușor

Pulpele le-am spălat cu apă rece și apoi le-am uscat cu ajutorul unui prosop de hârtie. Cea mai dificilă parte, mai lungă decât pregătirea, s-ar putea să fie îndepărtarea penelor, sau mai bine zis a resturilor, mai ales dacă nu sunt bine curățate. Eu am folosit efectiv o penseta pe care nu o mai folosesc pentru scopul cosmetic, ci am trecut-o la ustensile de bucatarie.

Se ung cu untul moale, scos din frigider înainte, se adauga sarea, piperul și ierburile aromatice. Le-am așezat într-o tavă pentru cuptor și le-am pus timp de 30 de minute cu fața în jos la 220 de grade. După 30 de minute, le-am scos și le-am întors cu fața în sus. Le-am uns cu miere cu trufe și le-am mai lăsat încă 20 de minute, la 180 de grade pentru a se rumeni.

Asta a fost tot ce trebuie să faceți pentru o rețetă ușor de gătit, și foarte delicioasă.

Poftă mare!

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: carne, puple de rata la cuptor, rata, retete rapide, retete usoare
Preview Post

Sardine marinate, preparate în cuptor

Next Post

Prune prinse în tartă

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Porc fraged în pesto și muguri de pin

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
401
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Midii in sos de vin si usturoi

ByDana Ciurariu
on October 7, 2017
654
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Somn marinat în ierburi și muștar de Dijon

ByDana Ciurariu
on February 16, 2018April 20, 2020
351
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Mușchi de vită, gătită molcom

ByDana Ciurariu
on May 21, 2018
304
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme