DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Sardine marinate, preparate în cuptor

ByDana Ciurariu
on September 24, 2018April 20, 2020
255
0

Weekendul acesta, probabil ultimul din an în care am purtat șlapi, am avut chef să gătesc diverse rețete cu gust de vara. Astfel, sâmbătă dimineața am fost la piață la Obor, de unde printre altele am cumpărat și câteva sardine proaspete. M-am uitat sa fie neaparat proaspete, nu congelate si asta inseamna ca atunci cand o alegi, te uiti dupa ochi foarte limpezi.

Ingrediente:

  • 1 kg sardine proaspete (12 lei kg la Obor)
  • sare
  • salvie
  • busuioc
  • pătrunjel
  • o lămâie
  • doi căței de usturoi
  • piper
  • ulei de măsline

Cum se gătește?

Se spală sardinele cu apă foarte rece. Apoi se eviscerează cu foarte mare grijă, cu ajutorul unei foarfece de bucătărie, pentru că se sfâșie foarte ușor. După ce sunt eviscerate, se mai spală o dată, se scurg bine și apoi se așează într-un vas.

Pentru marinată eu am folosit: sare, o lămâie, busuioc, salvie,doi căței de usturoi și ulei de măsline. Am tocat mărunt salvia, busuiocul și am zdrobit usturoiul. Apoi am adăugat sucul de lămâie și uleiul de măsline si putin piper macinat proaspat. Am început să marinez ușor sardinele, “masând” fiecare bucată în parte. La final, am turnat peste sardine sosul rămas de la marinată.

Eu le-am lăsat peste noapte la frigider pentru că am avut timp suficient să le gătesc, dar dacă te grăbești lasă-le minim două ore.

A doua zi, într-o tavă pentru cuptor am pus o folie de aluminiu, în care am așezat sardinele, am stropit cu ulei de masline și am bagat tava la cuptor la 220 grade, timp de 15-20 de minute. Între timp am tocat pătrunjel verde pe care l-am presărat la final, după ce am scos sardinele din cuptor.

Sardinele prind o crusta crocantă de la cuptor dar sunt suculente și extrem de gustoase de la marinată.

Poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: peste, sardine, sardine marinate
Preview Post

Supă Miso cu tofu și alge

Next Post

Pulpe de rață, cu miere si trufe

You may also like

Ce imi place sa gatesc

O portie de pene cu ingrediente delicioase

ByDana Ciurariu
on November 28, 2017
327
0
Pene cu sunca, rosii uscate in ulei de masline, muguri de pin si branza burrata Ne pregătim de o săptămâna scurtă și de o...
Read more
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cotlete de berbecut

ByDana Ciurariu
on March 18, 2018April 20, 2020
439
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Spaghete cu legume și creveți

ByDana Ciurariu
on March 3, 2018March 3, 2018
328
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

ByDana Ciurariu
on September 22, 2017September 23, 2017
923
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme