DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Un crumble cu mere..pentru o zi perfecta de vara

ByDana Ciurariu
on August 26, 2018April 20, 2020
203
0

Cine nu iubește plăcinta cu mere, în aproape orice fel preparat, cu măr să fie? Cum aveam niște mere care stăteau plictisite prin bucătărie si cum parcă aveam chef să mă relaxez putin prin bucătărie, am luat merele plictisite, le-am curățat merele si am pregătit un crumble cu mere, ușor, rapid și delicios.

Ingredientele de mai jos sunt pentru două porții.

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 grame făină
  • 40 gr unt
  • 1 lingură smântână
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • ½ plic praf de copt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 vf de sare

Ingrediente pentru crumble

  • 50 de grame unt
  • 100 grame făină
  • 100 grame pesmet
  • 50 grame zahăr

Ingrediente pentru umplutură

  • 6 mere
  • scorțișoară

Mod de preparare aluat

Începe cu aluatul care se face foarte rapid și ușor. Am pus toate ingredientele într-un vas și le-am amestecat, până când am obținut un aluat lipicios. După ce termin de frământat prefer să îl las puțin la rece, înainte să îl pun în forma de copt.

Mod de preparare crumble

Și aici lucrurile sunt destul de simple. Am amestecat zahărul cu pesmetul și cu făina. La final am pus untul și am amestecat până când am obținut un aluat sfărâmicios, nelegat. Acest aluat îl presar peste măr înainte să pun vasul la cuptor.

Mod de preparare compoziție

Am folosit pentru cele două porții 6 mere medii, pe care am ales să le rad și apoi să le storc de suc. Ele merg foarte bine și tăiate cubulețe, asta în funcție cum preferi. Am presărat scorțișoară și asta a fost tot.

Preparare finală

Am scos aluatul din frigider și l-am întins cu mâna în cele două vase pentru cuptor. Am adăugat apoi mărul și peste aluatul sfărâmicios.

La final de tot am pus și fulgi de migdale pentru decor. Am încălzit cuptorul la 200 de grade și am pus vasele la cuptor, pentru 30-40 de minute, cât mai aproape de baza cuptorului.

Prefer să mananc crumble-ul când este fierbinte, cu o lingură de înghețată lângă, dar poate fi servit și după ce se răcește.

Imposibil sa nu ramai cu un zambet nostalgic dupa ce te bucuri de acest deliciu.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: apple, crumble cu mere, desert, prajitura cu mere, toamna
Preview Post

Pere, mascarpone si un tort delicios

Next Post

Fragede, pufoase si cu rahat

You may also like

post-image
Desert

Gustul copilariei- Lapte de pasare (versiunea mea)

ByDana Ciurariu
on October 22, 2017December 30, 2017
544
0
post-image
Desert

Tartă de vanilie

ByDana Ciurariu
on March 20, 2018April 20, 2020
358
0
post-image
Desert

Dulceață de căpșuni, reteța Gerdei

ByDana Ciurariu
on June 4, 2018April 20, 2020
306
0
post-image
Desert

Prăjitură Toska – rețeta video (featuring Kara)

ByDana Ciurariu
on December 25, 2017February 27, 2018
431
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1337

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1224

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1081

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme