DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Tort cu două feluri de mousse

ByDana Ciurariu
on August 17, 2018April 20, 2020
246
0

Tortul acesta are o poveste a lui. Prima care a cerut un tort a fost ca de obicei, fiica-mea, care își dorea un tort de Sfânta Maria. Apoi m-am gandit sa incerc ceva nou, “trendy”, adica “mai raw”.

M-am tot gândit cum să îl fac, ce ingrediente să combin pentru a răspunde provocărilor. Prima dată, m-am gândit să îl fac cu un mousse de vanilie. Știam că vanilia îi place foarte mult Karei, așa că inițial mi s-a părut alegerea perfectă.

Apoi m-am gândit că voi folosi ouă de casă, că voi face  și un mousse the ciocolată și atunci mi s-a părut că nu prea merg culorile, așa că am schimbat rețeta. Astfel am ajuns să fac un tort cu două tipuri de mousse: ciocolată și cocos, alături de un strat de zmeură.

Ingrediente (pentru un tort de 8-10 porții)

Blat:

  • 200 grame biscuiți digestivi de ovăz
  • 100 grame smochine uscate
  • 50 grame unt
  • 3 linguri cacao

Mousse-ul de ciocolată:

  • 100 ml smântână lichidă
  • 500 grame mascarpone
  • 200 grame ciocolată Milka cu lapte
  • 200 ml frișcă bătută

Mousse-ul de cocos:

  • 250 de grame mascarpone
  • 3 linguri ulei cocos
  • 80  grame fulgi cocos
  • 200 ml frișcă bătută
  • 1/2 plic  gelatină

Decor

  • zmeură 400 gr
  • un pliculeț gelatină

Mod de prepare:

Tortul acesta se face într-o zi, pentru a fi mâncat a două zi. Eu am făcut prima dată blatul, apoi mousse-ul de ciocolată, urmat de cel de cocoș iar a două zi am făcut stratul de fructe cu gelatină de dimineață și l-am servit după prânz.

Pentru blat:

Am măcinat cu ajutorul unui blender smochinele. Peste am adăugat biscutii digestivi, pe care i-am rupt în bucăți mai mici pentru a întră în blender și i-am mărunțit și pe ei. Am scos compoziția din blender și am adăugat untul și cacaoa și am amestecat ușor cu mâna.

Am pus compoziția într-o tavă de tort, tapetata cu hârtie de copt și am presat aluatul cu ajutorul unui pahar. Aluatul se pune minim 4 ore în în frigider pentru a se întări. Eu l-am pus 30 de minute în congelator și apoi în frigider.

Pentru mousse-ul de ciocolată:

Am început mousse-ul de ciocolată prin a topi ciocolată Milka în smântâna lichidă pe foc, fie în baine marine, fie într-o oală de fiert lapte cu fund dublu. Apoi, compoziția obținută, răcită, am amestecat-o cu 500 de grame de mascarpone, pe rând, lingură cu lingură. La final am adăugat treptat și frișca bătută.

Am turnat mousse-ul de ciocolată peste blatul de tort și l-am lăsat la frigider minim 4 ore.

Pentru mousse-ul de cocos

Am amestecat mascaropone cu uleiul de cocos și cu fulgii de cocos. După ce am obținut o compoziție omogenă, am început să adaug treptat frișcă bătută. L-am turnat în tava de tort peste mousse-ul de ciocolată și l-am lăsat la frigider peste noapte.

Pentru stratul superior:

A două zi dimineață, am pregătit stratul superior. 400 de grame de zmeură, “proaspăt culeasă din piață” și un plic de gelatină, au creat ultima parte a acestui tort. Am zdrobit zmeura ușor și nu foarte mărunt, o puteți pune și întreagă de asemenea, eu am ales să o zdrobesc pentru a potența aroma ei.

Am făcut gelatină și jumătate din ea am turnat-o peste zmeură zdrobită, apoi am întins-o peste tort. Restul de gelatină l-am pus peste stratul de zmeură întins pentru un luciu final.

Am lăsat tortul în frigider până la masa de prânz, când fiica mea a decis să se joace puțin cu niște frișca rămasă. A ieșit unul dintre cele mai bune torturi făcute de mine anul acesta. Mai jos poți vedea și rețeta video, pas cu pas.

Spor la gătit!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: desert, mousse de ciocolata, mousse de cocos, tort, tort cu mousse
Preview Post

Vinete pane cu parmesan

Next Post

Pere, mascarpone si un tort delicios

You may also like

post-image
Desert

Pere în pijamale (fără zahăr)

ByDana Ciurariu
on January 24, 2018April 20, 2020
292
0
post-image
Desert

Probabil cei mai fragezi biscuți (rețeta video)

ByDana Ciurariu
on June 2, 2018June 3, 2018
258
0
post-image
Desert

Gustul copilariei- Lapte de pasare (versiunea mea)

ByDana Ciurariu
on October 22, 2017December 30, 2017
544
0
post-image
Desert

Mini tarte cu mascarpone, zmeura si afine

ByDana Ciurariu
on October 29, 2017December 30, 2017
259
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1337

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1224

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1082

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme