DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Paella cu fructe de mare

ByDana Ciurariu
on June 28, 2018
272
0

Paella este unul dintre felurile de mâncare, cu care îmi place să mă răsfăț atunci când merg în Spania. Deși este o rețetă care în varianta originală se gătește cu, carne de pui sau carne de iepure, mie îmi place cel mai mult cea cu fructe de mare.

Paella se face în aproximativ 60 de minute și pe lângă ingrediente, ai nevoie pentru gătit de un wok, o tigaie normală sau o cratiță de minim 3,5 l. Ingredientele de mai jos au ajuns pentru aproximativ 8 porții.

Cu ce gătești o paella?

  • 500 grame de orez pentru rissoto
  • O mâna de scoici
  • 2 calamari mari sau 4 mai mici
  • 1/2 kg mini creveți
  • o ceapă medie
  • 4 căței de usturoi
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 ardei alb și 1/2 ardei roșu
  • coriandru, sau dacă nu găsești câteva fire de pătrunjel
  • 100 grame de salam chorizo
  • oregano, busuioc proaspăt sau amestec de ierburi italiene
  • un cubuleț de unt
  • 1 l de supă de pui fie făcută proaspăt, fie din cuburi
  • 50 ml de vin
  • 1/2 lămâie

Cum se gătește o paella?

Pasul 1: În uleiul încins, se călesc creveții și calamarii, câteva minute până se rumenesc. Apoi se scot și se pun într-un vas separat.

Pasul 2. Pe rând se călesc apoi foarte puțin: usturoiul, ceapa, ardeii și chorizo.

Pasul 3. Peste toate acestea se adaugă orezul, orez care se călește până devine ușor lucios. Adaugă apoi treptat supa. La început puțin câte puțin și apoi completează treptat. Apoi se adaugă și scoicile și se pune un capac peste wok. Se lasă la fiert sub capac, pentru aproximativ 16-18 minute (vezi recomandarea de timp pe punga de orez)

Pasul 4. Se adaugă vinul și sucul de lămâie.

Pasul 5. Pune ierburile aromatice, cubul de unt și mai lasă la fiert încă 2-3 minute. Dacă folosești ierburi proaspete însă, acestea se adaugă la final după ce ai stins focul.

Pasul 6. Cel mai important pas, este cel în care te așezi la masă și savurezi acest preparat gustos

Poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: creveti, fructe de mare, orez, paella, paella cu fructe de mare, scoici
Preview Post

Biban de mare crocant și mămăliguță cu trufe

Next Post

Vinete pane cu parmesan

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Chiftele cu susan negru si sos asiatic

ByDana Ciurariu
on September 9, 2017September 9, 2017
345
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on October 6, 2018
381
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Porc fraged în pesto și muguri de pin

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
401
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu legume

ByDana Ciurariu
on July 23, 2019April 20, 2020
94
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1411

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1340

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1226

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1084

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
925
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme