Pentru că de curând mi s-a stricat cuptorul Gorenje, cumpărat doar de un an de zile, trebuie să mă gândesc la ce pot găti fără să folosesc cuptorul. Așa că, zilele acestea am făcut niște șnițele în crustă de bere, o rețetă ușor de făcut. Crusta de bere face șnițelul mai pufos, iar carnea de vită dacă o alegi bine ti se topește în gură.
Ingrediente:
- 500 grame de rasol alb de vită
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- 50 ml de bere
- sare și piper
- un vârf de praf de copt
Pentru preparare, taie carnea în felii subțiri. Cu ajutorul unui ciocan pentru șnițele, bate ușor carnea. Pune sare și piper peste carne.
Bate apoi oul bine cu ajutorul unui tel. Adaugă puțină sare și apoi aadaugă și cele 50 ml de bere. În această compoziție adaugă două linguri de făină, urmate de praful de copt și amestecă conținutul.
Pune pe un vas întins făină albă. Ia o bucată de șnițel și tăvălește-l prin făină, apoi prin compoziția de ou, din nou prin făină și apoi prin ou. Așează-l apoi în tigaia cu ulei încins, la foc mediu, până se rumenesc. Așează-le pe un șervețel de hârtie pentru a absoare surplusul de ulei.
Noi le-am servit cu cartofi noi fierți amestecați cu unt și pătrunjel
Poftă mare
!