DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Dovlecei rulați, umpluți cu cremă de brânză

ByDana Ciurariu
on June 24, 2018
224
0

Îmi place să mă joc de multe ori cu rețetele mele, mai ales atunci când nu mai știu ce să gătesc. Uitându-mă în frigider aveam niște dovlecei  și ceva brânză. Pentru că aveam chef să gătesc ceva ușor, am ales să experimentez: dovlecei rulați, umpluți cu cremă de brânză.

Ce am folosit?

  • 2 dovlecei tăiați felii pe lung (felii de jumătate de cm)
  • 700-800 grame brânză dulce/ricotta
  • 2 ouă
  • Salvie, oregano proaspăt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Dovleceii se spală și se taie pe lung în felii de ½ cm. Se pun la prăjit într-o tigaie de tip grill, pe ambele părți. Se presară sare și se ung cu ulei de măsline după ce sunt rumeniți.

Brânză se amestecă cu 2 ouă , sare, piper și ierburile proaspete, tocate mărunt. Se ia o felie de dovlecel, se pune o lingură generoasă din amestecul de brânză și de rulează.

Rulourile se așează vertical într-o tavă de cuptor iar peste ele se pune un strat generos de cașcaval ras. Se coace la 200 de grade timp de 20-30 minute, până se rumenește cașcavalul puțin.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: branza, dovlecel cu branza, ricotta
Preview Post

Snițel în crustă de bere

Next Post

Biban de mare crocant și mămăliguță cu trufe

You may also like

post-image
Fara Carne

Dovlecei umpluti cu crema de branza

ByDana Ciurariu
on October 26, 2017December 30, 2017
405
0
post-image
Fara Carne

Branză de capră în foietaj, sos pesto și trufe

ByDana Ciurariu
on December 29, 2017February 27, 2018
367
0
post-image
Fara Carne

Cui nu îi place o socată delicioasă racoroasa, intr-o zi fierbinte de vara?

ByDana Ciurariu
on May 24, 2018April 20, 2020
257
0
post-image
Fara Carne

Mămăligă cu brânză

ByDana Ciurariu
on January 11, 2018April 20, 2020
256
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme