DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Mușchi de vită, gătită molcom

ByDana Ciurariu
on May 21, 2018
304
0

Duminică mi-a fost poftă să gătesc o friptură de vită, la cuptor. Pentru acest lucru am ales un mușchi de vită, T-bone steak, pe care l-am gătit încet la cuptor timp de 3 ore.

Ingrediente:

  • T- bone steak
  • dafin
  • oregano
  • busuioc
  • rozmarin
  • sare și piper
  • 300 de ml de vin roșu
  • o cană de apă
  • o ceapă mare, tăiată felii
  • o căpățână jumătate de usturoi

Am așezat carnea într-un vas de lut. Peste ea am presărat sare, piper, și verdețurile pe rând: oregano, busuioc, dafin, rozmarin. Am stropit carnea cu cei 300 de ml de vin și am mai adăugat ceapa tăiată felii și usturoiul, pe care l-am adăugat cu tot cu coajă. Înainte să pun vasul în cuptor am adăugat și o cană de apă, pentru că vinul nu este suficient pentru a asigura fierberea pentru cele 3 ore.

Ce face această friptură minunată este gătirea ei la o temperatura mică, de aceea, pentru această rețetă ai nevoie de aproximativ 3 ore. Primele două ore jumătate, am pus vasul de lut cu capac, în cuptorul încălzit la 190 de grade. La final am scos capacul vasului de lut și am mai lăsat încă 30 de minute.

Am scos apoi friptura de la cuptor și am lăsat-o puțin la răcit. Apoi am tăiat-o felii subțiri și am servit-o în acel sos lăsat de ierburi și legume cu piure de cartofi. Deși durează destul de mult să o găteșți, te asigur că vei obține o carne fragedă, care ti se topește în gură.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: friptura la cuptor, molcom, mușchi de vită, piure de cartofi, T-bone steak, vita
Preview Post

Tort de mere și cremă de zahăr ars

Next Post

Franzela franțuzească

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Dorada la cuptor

ByDana Ciurariu
on January 18, 2018January 14, 2018
507
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Coaste de porc la cuptor care se topesc in gura

ByDana Ciurariu
on January 21, 2018January 21, 2018
604
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Midii, placerea mea nevinovată

ByDana Ciurariu
on January 15, 2018April 20, 2020
315
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
333
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme