Duminică mi-a fost poftă să gătesc o friptură de vită, la cuptor. Pentru acest lucru am ales un mușchi de vită, T-bone steak, pe care l-am gătit încet la cuptor timp de 3 ore.
Ingrediente:
- T- bone steak
- dafin
- oregano
- busuioc
- rozmarin
- sare și piper
- 300 de ml de vin roșu
- o cană de apă
- o ceapă mare, tăiată felii
- o căpățână jumătate de usturoi
Am așezat carnea într-un vas de lut. Peste ea am presărat sare, piper, și verdețurile pe rând: oregano, busuioc, dafin, rozmarin. Am stropit carnea cu cei 300 de ml de vin și am mai adăugat ceapa tăiată felii și usturoiul, pe care l-am adăugat cu tot cu coajă. Înainte să pun vasul în cuptor am adăugat și o cană de apă, pentru că vinul nu este suficient pentru a asigura fierberea pentru cele 3 ore.
Ce face această friptură minunată este gătirea ei la o temperatura mică, de aceea, pentru această rețetă ai nevoie de aproximativ 3 ore. Primele două ore jumătate, am pus vasul de lut cu capac, în cuptorul încălzit la 190 de grade. La final am scos capacul vasului de lut și am mai lăsat încă 30 de minute.
Am scos apoi friptura de la cuptor și am lăsat-o puțin la răcit. Apoi am tăiat-o felii subțiri și am servit-o în acel sos lăsat de ierburi și legume cu piure de cartofi. Deși durează destul de mult să o găteșți, te asigur că vei obține o carne fragedă, care ti se topește în gură.