DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Tort de mere și cremă de zahăr ars

ByDana Ciurariu
on May 20, 2018May 21, 2018
402
0

Unul dintre deserturile mele preferate din timpul verii este tortul cu mere și cremă de zahăr ars. Este un desert răcoros, care merge atât pentru o zi de naștere, cât și pentru o zi, în care vrei să îți răsfeți prietenii și familia.

Pentru această rețetă ai nevoie de 200 de grame de zahăr, zahăr care se caramelizează în tava în care vei coace tortul ulterior. Ai nevoie de un kilogram de mere, care se curată și se taie: fie in jumătăți, fie felii mai groase, după cum preferi. Adaugă merele cu fața în jos în tavă, în caramelul format prin topirea zahărului.

Crema de zahăr ars

Separat amestecă 4 ouă cu 8 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat și 500 de ml de lapte. Amestecă cu ajutorul unui mixer oule cu zahărul întâi și apoi adaugă pe rând laptele.

Compoziția obținută se toarnă peste merele puse în caramel și se pune la cuptor, la 200 de grade, cam 20 de minute. Când s-a format o pojghița se adaugă și blatul de pandișpan.

Blatul de pandișpan

Blatul se face cu 6 ouă, separate gălbenușurile de albușuri. Pentru blat ai nevoie de 10 linguri de zahăr, 12 linguri de făină, ½ praf de copt și două pliculețe de zahăr vanilat. Freacă zahărul vanilat, cu zahărul și cu gălbenușurile până se fac spumă. Albușurile se bat separat cu un praf de sare, până se omogenizează și în ele rămâne formă de la tel. Adaugă spuma de gălbenușuri frecate cu zahărul și zahărul vanilat.

Scote telul și cu o spatulă încorporează făina și j1/2 pliculeț de praf de copt. Compozitia se adaugă peste crema de zahăr ars în tavă și se pune din nou la copt cam 40-50 de minute la 200 de grade. Se lasă la răcit în tavă.

După ce se răcește, se răstoarnă și se ornează cu frișcă (cam un kilogram de frișcă am folosit eu).

 

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: mere, pandispan, tort de mere, tort frisca
Preview Post

Somon marinat cu pâine prajită

Next Post

Mușchi de vită, gătită molcom

You may also like

post-image
Desert

Cozonacul de Crăciun cu lapte condensat

ByDana Ciurariu
on December 25, 2017February 27, 2018
476
0
post-image
Desert

Prăjitură cu mere fragedă (de post)

ByDana Ciurariu
on March 11, 2018April 20, 2020
559
0
post-image
Desert

“Lego” din ciocolată

ByDana Ciurariu
on October 21, 2018
223
0
post-image
Desert

Clătite din fulgi de ovăz, cu aromă de banane

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017December 30, 2017
350
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme