Într-o seară din cursul săptămânii, când vii acasă și ai o poftă de un sandwich bun, rețeta aceasta poate fi alegerea perfectă. Eu am cumpărat de la Mega un steak de vită, Black Angus (asta scria pe ambalaj). Dezamăgirea a venit acasă, când am desfăcut carnea și am realizat că nu este un filet mignon, așa cum mă așteptăm să fie și cum arată ambalajul. Am trecut repede peste această dezamăgire si m-am apucat de gătit.
Îmi place foarte mult atunci când sunt cu fiica mea în bucătărie și gătim ceva. Îmi place să observ plăcerea Karei de a experimenta, teama ei de a pune ceva pe foc, bucuria din ochii ei atunci când îi iese ceva bun. Gătitul pentru noi este o activitate de familie, o experiență care ne adună împreună, fiecare cu povestile lui din timpul zilei. Povești care într-o familie chiar si cu doi membri din care unul copil plin de energie, va asigur că sunt interesante.
Ce am folosit noi:
- o bucată de carne black angus
- ceapă roșie tăiată felii
- roșii proaspete sau roșii în suc propriu
- un ou
- o lingură de muștar de Dijon
- o căpățână de usturoi
- 50 de grame de unt
- 1/2 ardei roșu
Cum se prepară?
Prepararea unui steak de vită nu îți ia foarte mult timp. În primul rând, scoate carnea din frigider și las-o să preia temperatura camerei pentru 10-15 minute. După cele 15 minute, presară sare peste bucata de carne, de preferat sare mai mare.
Pune o tigaie pe foc și adaugă ulei de măsline. Până când uleiul se încinge, taie căpățână de usturoi în două jumătăți egale și adaugă-o în tigaie. Astfel uleiul va capăta aroma minunată a usturoiului.
Este momentul să adăugăm bucata de carne. Las-o să se prăjească 2-3 minute pe o parte și 2-3 pe cealaltă parte. Apoi adaugă în tigaie untul și după ce se topește, cu ajutorul unei linguri toarnă uleiul și untul topit peste friptură, pentru alte 1-2 minute. Dacă îți place ca vita să fie bine făcută atunci mărește timpul pentru încă 2 minute.
Scoate carnea pe un tocător și las-o să se domolească. Cu ajutorul unui cuțit subțire, tăi-o în felii subțire. Dacă ai ales să o faci medie, vei vedea culoarea rozalie a cărnii.
Sandwich-ul
Fiica mea preferă vita în sandwich iar pentru că acest lucru sandwich-ul trebuie să conțină câteva ingrediente magice.
Sosul de maioneză și sote-ul de roșii
Dintr-un ou am făcut puțină maioneză pe care la final am amestecat-o cu o lingură de muștar de Dijon. Apoi am curățat o ceapă roșie mică, pe care am tăiat-o bucăți mici. Într-o tigaie am pus ulei la încins și am pus ceapa la călit. Imediat după am adăugat și ardeiul roșu.
Am tăiat roșiile cubulețe mici și le-am adăugat în tigaie. Cu ajutorul unei linguri apasă roșiile puțin pentru a lasă sucul lor propriu. Am pus sare și piper și am lăsat totul la fiert pentru 10 minute.
Eu am folosit ciabatta pentru acest sandwich. Le-am tăiat în două și le-am pus pe un gril pentru 2-3 minute. Am uns apoi felia cu sosul de muștar, am pus feliile de vită, peste care am pus sote-ul de roșii și niște frunze de rucola.
Astfel obții un gust demențial pentru sandwich-ul tău, ciabatta puțin încălzită, vită fragedă combinată cu gustul de roșii și maioneză cu muștar, toate îți oferă o cină grozavă.