DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Sandwich cu friptura

ByDana Ciurariu
on April 3, 2018April 20, 2020
290
0

Într-o seară din cursul săptămânii, când vii acasă și ai o poftă de un sandwich bun, rețeta aceasta poate fi alegerea perfectă. Eu am cumpărat de la Mega un steak de vită, Black Angus (asta scria pe ambalaj). Dezamăgirea a venit acasă, când am desfăcut carnea și am realizat că nu este un filet mignon, așa cum mă așteptăm să fie și cum arată ambalajul. Am trecut repede peste această dezamăgire si m-am apucat de gătit.

Îmi place foarte mult atunci când sunt cu fiica mea în bucătărie și gătim ceva. Îmi place să observ plăcerea Karei de a experimenta, teama ei de a pune ceva pe foc, bucuria din ochii ei atunci când îi iese ceva bun. Gătitul pentru noi este o activitate de familie, o experiență care ne adună împreună, fiecare cu povestile lui din timpul zilei. Povești care într-o familie chiar si cu doi membri din care unul copil plin de energie, va asigur că sunt interesante.

Ce am folosit noi:

  • o bucată de carne black angus
  • ceapă roșie tăiată felii
  • roșii proaspete sau roșii în suc propriu
  • un ou
  • o lingură de muștar de Dijon
  • o căpățână de usturoi
  • 50 de grame de unt
  • 1/2 ardei roșu

Cum se prepară?

Prepararea unui steak de vită nu îți ia foarte mult timp. În primul rând, scoate carnea din frigider și las-o să preia temperatura camerei pentru 10-15 minute. După cele 15 minute, presară sare peste bucata de carne, de preferat sare mai mare.

Pune o tigaie pe foc și adaugă ulei de măsline. Până când uleiul se încinge, taie căpățână de usturoi în două jumătăți egale și adaugă-o în tigaie. Astfel uleiul va capăta aroma minunată a usturoiului.

Este momentul să adăugăm bucata de carne. Las-o să se prăjească 2-3 minute pe o parte și 2-3 pe cealaltă parte. Apoi adaugă în tigaie untul și după ce se topește, cu ajutorul unei linguri toarnă uleiul și untul topit peste friptură, pentru alte 1-2 minute. Dacă îți place ca vita să fie bine făcută atunci mărește timpul pentru încă 2 minute.

Scoate carnea pe un tocător și las-o să se domolească. Cu ajutorul unui cuțit subțire, tăi-o în felii subțire. Dacă ai ales să o faci medie, vei vedea culoarea rozalie a cărnii.

Sandwich-ul

Fiica mea preferă vita în sandwich iar pentru că acest lucru sandwich-ul trebuie să conțină câteva ingrediente magice.

Sosul de maioneză și sote-ul de roșii

Dintr-un ou am făcut puțină maioneză pe care la final am amestecat-o cu o lingură de muștar de Dijon. Apoi am curățat o ceapă roșie mică, pe care am tăiat-o bucăți mici. Într-o tigaie am pus ulei la încins și am pus ceapa la călit. Imediat după am adăugat și ardeiul roșu.

Am tăiat roșiile cubulețe mici și le-am adăugat în tigaie. Cu ajutorul unei linguri apasă roșiile puțin pentru a lasă sucul lor propriu. Am pus sare și piper și am lăsat totul la fiert pentru 10 minute.

Eu am folosit ciabatta pentru acest sandwich. Le-am tăiat în două și le-am pus pe un gril pentru 2-3 minute. Am uns apoi felia cu sosul de muștar, am pus feliile de  vită, peste care am pus sote-ul de roșii și niște frunze de rucola.

Astfel obții un gust demențial pentru sandwich-ul tău, ciabatta puțin încălzită, vită fragedă combinată cu gustul de roșii și maioneză cu muștar, toate îți oferă o cină grozavă.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: Sandwich cu friptura, sosul de maioneza, sote-ul de rosii, steak
Preview Post

"Tango" cu ciocolată și banane (rețetă video facută de Kara)

Next Post

Aripioare de pui asiatice (rețeta video)

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Peste la cuptor cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on August 19, 2017
756
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Sardine marinate, preparate în cuptor

ByDana Ciurariu
on September 24, 2018April 20, 2020
255
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Creveți cu orez negru

ByDana Ciurariu
on February 5, 2018
696
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Chiftele de știucă cu sos de roșii

ByDana Ciurariu
on November 19, 2017November 19, 2017
432
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1411

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1340

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1226

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1084

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
925
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme