Despre terciul de ovăz sau avantajele ovăzului pentru sănătatea noastră găsiți multe articole pe internet. Toată lumea pasionată de mâncat sănătos, sport etc. îți spune, cât de sănătos este să mănânci la micul dejun, fulgi de ovăz. Așa că nu voi pierde timpul vorbind despre asta.
Cum să prepari rețeta tradițională scoțiană?
În rețeta tradițională scoțiană, fulgi de ovăz se fierb în apă, dar tu poți alege să îi fierbi în lapte de vacă, lapte de alune etc
Într-o oală aflată pe foc, pune o cană de fulgi de ovăz. Dintr-o cană mai mare, obții aproximativ patru porții. La o cană de fulgi de ovăz, pui trei căni de apă. Imediat adaugi și un vârf de cuțit de sare și lași totul la fiert pentru 13-15 minute.
Folosește coada unei linguri de lemn, pentru a amesteca în continuu în oală, astfel încât să nu se prindă de fund. Cu câteva minute înainte de a lua oala de pe foc, adăugă și puțin lapte de vacă. Continua să amesteci. La final am adăugat și 50 de ml de sirop de agave, pentru a îi oferi micului meu dejun un altfel de gust.
Iei oala de pe foc și o porționezi în boluri. Zdrobește o banană coaptă și adăug-o într-un bol. Pune banana, puțină scorțișoară și amestecă totul. Pentru poza de final am pus și jumătate de banană, mure și o pătrățica de ciocolată.
Bună dimineața!!!