DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert ,  Fara Carne

Terci de ovăz, mic dejun sănătos

ByDana Ciurariu
on March 28, 2018April 20, 2020
558
0

Despre terciul de ovăz sau avantajele ovăzului pentru sănătatea noastră găsiți multe articole pe internet. Toată lumea pasionată de mâncat sănătos, sport etc. îți spune, cât de sănătos este să mănânci la micul dejun, fulgi de ovăz. Așa că nu voi pierde timpul vorbind despre asta.

Cum să prepari rețeta tradițională scoțiană?

În rețeta tradițională scoțiană, fulgi de ovăz se fierb în apă, dar tu poți alege să îi fierbi în lapte de vacă, lapte de alune etc

Într-o oală aflată pe foc, pune o cană de fulgi de ovăz. Dintr-o cană mai mare, obții aproximativ patru porții. La o cană de fulgi de ovăz, pui trei căni de apă. Imediat adaugi și un vârf de cuțit de sare și lași totul la fiert pentru 13-15 minute.

Folosește coada unei linguri de lemn, pentru a amesteca în continuu în oală, astfel încât să nu se prindă de fund. Cu câteva minute înainte de a lua oala de pe foc, adăugă și puțin lapte de vacă. Continua să amesteci. La final am adăugat și 50 de ml de sirop de agave, pentru a îi oferi micului meu dejun un altfel de gust.

Iei oala de pe foc și o porționezi în boluri. Zdrobește o banană coaptă și adăug-o într-un bol. Pune banana, puțină scorțișoară și amestecă totul. Pentru poza de final am pus și jumătate de banană, mure și o pătrățica de ciocolată.

Bună dimineața!!!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: banana, fulgi de ovaz, micul dejun, mure, ovaz, porridge, terci de ovaz
Preview Post

Piersici la cuptor cu mascarpone

Next Post

"Tango" cu ciocolată și banane (rețetă video facută de Kara)

You may also like

post-image
Fara Carne

Fasole verde pastai scazuta

ByDana Ciurariu
on October 9, 2017April 20, 2020
472
0
post-image
Desert

Un crumble cu mere..pentru o zi perfecta de vara

ByDana Ciurariu
on August 26, 2018April 20, 2020
204
0
post-image
Desert

Clătite din fulgi de ovăz, cu aromă de banane

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017December 30, 2017
350
0
post-image
Fara Carne

Mămăligă cu brânză

ByDana Ciurariu
on January 11, 2018April 20, 2020
256
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1411

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1340

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1084

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
925
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme