DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Prăjitură cu mere fragedă (de post)

ByDana Ciurariu
on March 11, 2018April 20, 2020
560
0

Weekend-ul trecut am fost la munte la Fundata. La micul dejun, duminică dimineața, ne-au întrebat cei de la pensiune, dacă vrem la prânz prăjitură cu măr, pentru a o face proaspătă . Am zis “daaa” clar și toată dimineața salivam cu gândul la o prăjitură de mere, făcută în casă cu aluat fraged.

Și pentru că socoteală de acasă nu se potrivește cu cea din târg, când prăjitură a fost servită, mare a fost surpriza să primesc o prăjitură cu măr, cu glazură de ciocolată deasupra, cu ceva foi de aluat, cel mai probabil luate din comerț. Am plecat dezamăgită de la munte cu gândul la o prăjitură adevărată cu mere.

Pe drumul spre casă m-am oprit la magazin și am cumpărat ceea ce aveam nevoie pentru rețetă. O prăjitură cu aluat fraged, de post, că tot am intrat în post, rețetă al cărui cost cu ingredientele este de aproximativ 10 lei.

Ingredientele pentru această rețetă sunt:

  • 250 de grame de făină
  • 100 de ml de apă
  • 100 de ml de ulei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 esență de vanilie
  • 3-4 lingurițe de zahăr
  • scorțișoară
  • 1,5 kilograme de mere
  • 1 vârf de cuțit praf de copt stins cu zeamă de lămâie
  • griș

Compoziția

Am curățat un kilogram și jumătate de mere pentru aceasta rețetă. În funcție de cât de mare este tava, de cât de mult măr vrei să pui în prăjitură, această cantitate se poate schimba. Am stors merele de suc și le-am amestecat cu scorțișoară. Foarte important merele nu le-am călit, le-am pus direct în tavă la cuptor.

Modul de preparare al aluatului

Într-un vas toarnă uleiul și adaugă apoi esența de vanilie. Pune o jumătate de linguriță de sare și 4 lingurițe de zahăr. Apoi cerne 250 de grame de făină, urmată de apă. Începe să frămânți aluatul în vas pentru câteva minute.

Scoate apoi aluatul din bol și întinde-l pe masa de lucru. Frământă în continuare aluatul până când acesta se omogenizează. Fă apoi o mică gaură în el și pune acolo praf de copt (un vârf de cuțit) stins cu zeamă de lămâie. Adaugă praful de copt, pentru că aluatul să crească puțin mai mult.

Continuă să îl frămânți pentru încă câteva minute. Când ai obținut un aluat închegat, taie-l în două bucăți egale. Ia prima bucată, stropește-o cu ulei și începe să o întinzi cu ajutorul unui sucitor. Nouă ne place ca aluatul să fie cat mai subțire, așa că l-am subțiat cât am putut eu de mult (vezi video).

Așează prima foaie în tava în care vei pune prăjitura la cuptor și presară un strat subțire de griș. Grișul are rolul de a absorbi umezeala din mere. Repetă apoi procedura pentru a două foaie.

Întinde mărul uniform peste prima foaie, și apasă-l ușor astfel încât să nu rămână aer. Pune din nou un strat de scorțișoară și unul de griș Așează ușor și a doua foaie de aluat și asigură-te că acoperi uniform cu aluatul întreaga tavă. Cu ajutorul unei furculițe înțeapă plăcinta, pentru a lasă aerul să iasă în timpul coacerii. Astfel plăcinta nu se va umfla, iar aburul va ieși din plăcintă.

Deasupra, mai mult pentru aspectul final am adăugat și o mâna de zahăr brun de cocos.

Am pus tava la cuptor, 50 de minute la 200 de grade și ultimele 10 minute la 220 de grade pentru a se rumeni.

Am lăsat-o puțin la răcit și apoi am sărit cu toți pe ea. Eu și cu Kara o preferăm cu puțin zahăr pudră dar poti sa o lasi si simpla, este la fel de atragatoare si delicioasa.

Weekend frumos!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: mar, placinta cu mere, post, prajitura cu mar, prajitura de post
Preview Post

Ricotta cu trufe pe pâine - rețeta gătită în 5 minute

Next Post

Tort Sacher la pahar versiunea mea

You may also like

post-image
Desert

Prune prinse în tartă

ByDana Ciurariu
on September 27, 2018April 20, 2020
315
0
post-image
Desert

Tort cu două feluri de mousse

ByDana Ciurariu
on August 17, 2018April 20, 2020
246
0
post-image
Desert

Savarină pufoasă

ByDana Ciurariu
on May 28, 2018April 20, 2020
318
0
post-image
Desert

Un crumble cu mere..pentru o zi perfecta de vara

ByDana Ciurariu
on August 26, 2018April 20, 2020
204
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1411

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1340

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1226

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1084

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
925
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme