Îmi plac trufele la nebunie. Nu le-am descoperit de mult timp, dar de când le-am descoperit, le-am încercat în mai multe feluri. Atât în feluri de mâncare, paste sau risotto dar și în alte combinații, fie că a fost vorba de chipsuri cu trufe sau bere cu trufe, dar trebuie să recunosc, că nu mi-a plăcut. Dar atunci când vine vorba de gătit, trufele sunt un ingredient care încep să câștige tot mai mult loc în bucătăria mea.
De această dată am ales să încerc un aperitiv cu trufe, pe care l-am gustat prima dată la un restaurant în București: bruschete cu brânză ricotta și trufe. Mi-a rămas în minte gustul acestui fel de mâncare, așa că m-am pus astăzi pe treabă, cu o poftă de îmi lăsa apă în gură.
Ingrediente
Ai nevoie de 500 de grame de brânză ricotta, o găsești la Lidl, la cutie de 250 de grame. Smântână măturată, grasă și densă 200 de grame,
4-5 linguri de sos de trufe, sare și piper
Preparare
Când vine timpul să gătești această rețetă, lucrurile devin extrem de simple, vezi video mai jos. Oricine poate face această rețetă și își poate surprinde prietenii cu un aperitiv altfel.
Într-un vas pune cele 500 de grame de brânză ricotta și peste adaugă smântâna. Începe să amesteci ușor. Poți amesteca cu ajutorul unui mixer sau cu o lingură de lemn. Amestecă, până când cele două ingrediente se omogenizează.
Adaugă apoi trufele. Eu am pus jumătate de borcan, aproximativ 4-5 linguri. Un borcan are 180 de grame și găsești să îl cumperi la 15 lei borcanul.
Amestecă bine și la final, mai adaugă sare și piper după gust. Atât de complicat a fost.
Cum poți servi?
Cel mai bine merge pe bruschete, dar merge și cu pâine prăjită sau cu cereale. Eu am ales să fac și o salată verde cu ceapă verde, stropită cu ulei de măsline și suc de lămâie.
Până le veți încerca, pentru că eu sper că le veți încerca, va trebui să mă credeți pe cuvânt că acest aperitiv, o să va dea pe spate, combinația de brânză ricotta cu smântână și trufe, pe o felie de bruschetă este fantastică, asta bineînteles dacă vă plac trufele.
Poftă mare!