DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Ricotta cu trufe pe pâine – rețeta gătită în 5 minute

ByDana Ciurariu
on March 7, 2018March 4, 2018
327
0

Îmi plac trufele la nebunie. Nu le-am descoperit de mult timp, dar de când le-am descoperit, le-am încercat în mai multe feluri. Atât în feluri de mâncare, paste sau risotto dar și în alte combinații, fie că a fost vorba de chipsuri cu trufe sau bere cu trufe, dar trebuie să recunosc, că nu mi-a plăcut. Dar atunci când vine vorba de gătit, trufele sunt un ingredient care încep să câștige tot mai mult loc în bucătăria mea.

De această dată am ales să încerc un aperitiv cu trufe, pe care l-am gustat prima dată la un restaurant în București: bruschete cu brânză ricotta și trufe. Mi-a rămas în minte gustul acestui fel de mâncare, așa că m-am pus astăzi pe treabă, cu o poftă de îmi lăsa apă în gură.

Ingrediente

Ai nevoie de 500 de grame de brânză ricotta, o găsești la Lidl, la cutie de 250 de grame. Smântână măturată, grasă și densă 200 de grame,

4-5 linguri de sos de trufe, sare și piper

Preparare

Când vine timpul să gătești această rețetă, lucrurile devin extrem de simple, vezi video mai jos. Oricine poate face această rețetă și își poate surprinde prietenii cu un aperitiv altfel.

Într-un vas pune cele 500 de grame de brânză ricotta și peste adaugă smântâna. Începe să amesteci ușor. Poți amesteca cu ajutorul unui mixer sau cu o lingură de lemn. Amestecă, până când cele două ingrediente se omogenizează.

Adaugă apoi trufele. Eu am pus jumătate de borcan, aproximativ 4-5 linguri. Un borcan are 180 de grame și găsești să îl cumperi la 15 lei borcanul.

Amestecă bine și la final, mai adaugă sare și piper după gust. Atât de complicat a fost.

Cum poți servi?

Cel mai bine merge pe bruschete, dar merge și cu pâine prăjită sau cu cereale. Eu am ales să fac și o salată verde cu ceapă verde, stropită cu ulei de măsline și suc de lămâie.

Până le veți încerca, pentru că eu sper că le veți încerca, va trebui să mă credeți pe cuvânt că acest aperitiv, o să va dea pe spate, combinația de brânză ricotta cu smântână și trufe, pe o felie de bruschetă este fantastică, asta bineînteles dacă vă plac trufele.

Poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: aperitiv, brunch, bruschete, bruschete cu ricoota, bruschete cu trufe, smantana, trufe
Preview Post

Vinete delicioase în 30 de minute

Next Post

Prăjitură cu mere fragedă (de post)

You may also like

post-image
Fara Carne

Frittata cu dovlecel

ByDana Ciurariu
on February 4, 2018February 4, 2018
259
0
post-image
Fara Carne

O altfel de tarta

ByDana Ciurariu
on September 10, 2018April 20, 2020
244
0
post-image
Fara Carne

Spanac cu sos de lapte si smantana

ByDana Ciurariu
on October 1, 2017December 30, 2017
1224
2
post-image
Fara Carne

Supă Miso cu tofu și alge

ByDana Ciurariu
on September 16, 2018September 28, 2018
287
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1337

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1224

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1082

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme