Te gândești ce anume să mai gătești în cursul săptămânii? Sau te gândești ce ai mai putea să îți iei de mâncare la birou? Vinete umplute cu legume, mozarella și cașcaval pot fi un răspuns excelent. O rețetă care se face în maxim 30 de minute. Pe canalul de Youtube (vezi mai jos) găsești și un video cu rețeta pas cu pas, care sper să te inspire să o încerci.
Ce ai nevoie pentru această rețetă?
- două vinete
- 150 de grame de mozarella maturată
- 150 de grame de cașcaval tăiat felii
- o ceapă albă mică, tăiată julien
- 1/2 de dovlecel
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 ardei galben
- 5-6 ciuperci medii champignion
- 3-4 căței de usturoi
- sare și ulei de măsline
Mod de preparare:
- Se taie vinetele în două jumătăți peste care se pune sare și piper.
- Unge cu ulei de măsline fiecare jumătate în parte.
- Într-o tigaie,cu ulei de măsline încins, pune la călit ceapă albă.
- Adaugă după un minut și usturoiul.
- Pune ardeiul la călit și apoi adaugă și ciupercile.
- Adaugă și dovlecelul și lasă totul pe foc încă 2-3 minute.
- Într-o tavă de gril încinsă, pune fiecare jumătate de vânătă la prăjit, până când se rumenește, 5 minute pe o parte, 5 pe cealaltă.
- Crestează apoi vinetele, cu ajutorul unui cuțit și pune feliile de cașcaval și mozarella în aceste crestături.
- Asează vinetele în tava pentru cuptor și peste ele pune legumele din tigaie.
- Adaugă și restul de cașcaval și mozarella și pune-le la cuptor pentru 10-12 minute, la 220 de grade.
Cașcavalul și mozarella se vor topi și se vor combina frumos cu aroma legumelor. Dacă sunteți vegetarieni, puteți înlocui cașcavalul și mozarella cu brânză tofu. E o rețetă ușoară, deloc complicată și care sigur o să va placă.
O săptămână frumoasă!