DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Vinete delicioase în 30 de minute

ByDana Ciurariu
on March 6, 2018March 4, 2018
263
0

Te gândești ce anume să mai gătești în cursul săptămânii? Sau te gândești ce ai mai putea să îți iei de mâncare la birou? Vinete umplute cu legume, mozarella și cașcaval pot fi un răspuns excelent. O rețetă care se face în maxim 30 de minute. Pe canalul de Youtube (vezi mai jos) găsești și un video cu rețeta pas cu pas, care sper să te inspire să o încerci.

Ce ai nevoie pentru această rețetă?

  • două vinete
  • 150 de grame de mozarella maturată
  • 150 de grame de cașcaval tăiat felii
  • o ceapă albă mică, tăiată julien
  • 1/2 de dovlecel
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei galben
  • 5-6 ciuperci medii champignion
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Se taie vinetele în două jumătăți peste care se pune sare și piper.
  2. Unge cu ulei de măsline fiecare jumătate în parte.
  3. Într-o tigaie,cu ulei de măsline încins, pune la călit ceapă albă.
  4. Adaugă după un minut și usturoiul.
  5. Pune ardeiul la călit și apoi adaugă și ciupercile.
  6. Adaugă și dovlecelul și lasă totul pe foc încă 2-3 minute.
  7. Într-o tavă de gril încinsă, pune fiecare jumătate de vânătă la prăjit, până când se rumenește, 5 minute pe o parte, 5 pe cealaltă.
  8. Crestează apoi vinetele, cu ajutorul unui cuțit și pune feliile de cașcaval și mozarella în aceste crestături.
  9. Asează vinetele în tava pentru cuptor și peste ele pune legumele din tigaie.
  10. Adaugă și restul de cașcaval și mozarella și pune-le la cuptor pentru 10-12 minute, la 220 de grade.

Cașcavalul și mozarella se vor topi și se vor combina frumos cu aroma legumelor. Dacă sunteți vegetarieni, puteți înlocui cașcavalul și mozarella cu brânză tofu. E o rețetă ușoară, deloc complicată și care sigur o să va placă.

O săptămână frumoasă!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: cascaval maturat, ciuperci, mozarella, salata de vinete, usturoi, vinete, vinete cu legume, vinete umplute
Preview Post

Să facem o pâine

Next Post

Ricotta cu trufe pe pâine - rețeta gătită în 5 minute

You may also like

post-image
Fara Carne

Plăcinte cretane cu brânză (ingredient surpiza: rachiu)

ByDana Ciurariu
on October 29, 2017December 30, 2017
456
0
post-image
Fara Carne

Vinete umplute cu branză

ByDana Ciurariu
on December 5, 2017December 30, 2017
287
0
post-image
Fara Carne

O altfel de tarta

ByDana Ciurariu
on September 10, 2018April 20, 2020
245
0
post-image
Fara Carne

Quiche cu 3 feluri de brânză (rețeta video)

ByDana Ciurariu
on May 26, 2018April 20, 2020
314
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme