DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

La plăcinte înainte

ByDana Ciurariu
on February 23, 2018February 27, 2018
252
0

Nu am întâlnit pe cineva căruia să nu îi placă plăcintele. Plăcintă cu mere, plăcintă cu varză, cu brânză indiferent de formă, plăcintele mă duc tot timpul cu gândul la copilărie. Zilele acestea, am avut niște prieteni în vizită și m-am gândit să îi răsfăț cu niște plăcinte cu brânză și cu mărar, făcute în tigaie.

Ca la orice preparat cu aluat, la care folosesc drojdia, încep prin a pune drojdia la dospit. Am amestecat-o cu zahărul, apoi am stins-o cu apă și am lăsat-o pentru 10-15 minute la dospit.

După ce a dospit, am așeazat-o în bolul în care am pus făină și am început să frământ.  Treptat am adăugat restul de apă. Când aluatul a început să se lege, am adăugat uleiul și ulterior sarea. Aluatul l-am frământat până a devenit ușor elastic. Nu este deloc un aluat pretențios, dacă nu ai reușit să obții un aluat elastic din prima, adaugă făină dacă este prea moale sau apă dacă este prea solid.

Am acoperit vasul cu un prosop și l-am lăsat la dospit, minim 90 de minute, până când aluatul crește.

Umplutură

În timpul în care aluatul a stat la dospit, m-am ocupat de umplutură. Am folosit 200 grame de telemea de vacă rasă, un ou și mărar după gust. Le-am amestecat pe toate și am așteptat că aluatul să dospească.

Când aluatul a fost gata,  am luat o bilă de aluat, de dimensiunea unui ou de gașcă, în mâna. Am pus făină pe masă de lucru și am început să întind ușor cu ajutorul unui sucitor.  Când aluatul este întins, am pus o linguriță de brânză în mijlocul lui.

Cu mâna am început ușor să strâng aluatul că o pungă, rotind capătul, astfel încât aluatul să cuprindă întreagă brânză. Am întors bila cu capul în jos și am întins-o subțire, cu ajutorul unui sucitor.

Am încins, pe un foc mediu, o tigaie pe care am uns-o cu foarte puțin ulei. Când uleiul este suficient de încins, am pus aluatul. Când plăcinta s-a rumenit pe o parte,  am întors-o pe cealaltă parte. Repetă procedeul pentru restul de plăcinte.

Noi le-am terminat pe toate cât erau calde, lucru care sunt convins că vi se va întâmplă și vouă, mai ales dacă aveți prieteni în vizită. Sunt atât de gustoase și sățioase, merg excelent pentru o seară de weekend în casă.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 de grame făînă albă
  • 300 de ml de apă călduță
  • 1/2 cubuleț de drojdie
  • 50 ml de ulei
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: la placinte inainte, placinte, placinte cu branza, placinte in ttigaie, reteta de placinte, retete
Preview Post

Pulpe de pui la cuptor, umplute cu ficat de rața si ciuperci

Next Post

Cod cochet, cu sos de capere

You may also like

post-image
Fara Carne

Musaca cretana cu dovlecel

ByDana Ciurariu
on September 5, 2017December 30, 2017
276
0
post-image
Fara Carne

Vinete umplute cu branză

ByDana Ciurariu
on December 5, 2017December 30, 2017
287
0
post-image
Fara Carne

Supă Miso cu tofu și alge

ByDana Ciurariu
on September 16, 2018September 28, 2018
287
0
post-image
Fara Carne

Cui nu îi place o socată delicioasă racoroasa, intr-o zi fierbinte de vara?

ByDana Ciurariu
on May 24, 2018April 20, 2020
257
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme