DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Pulpe de pui la cuptor, umplute cu ficat de rața si ciuperci

ByDana Ciurariu
on February 21, 2018February 18, 2018
370
0

Pentru această rețetă am folosit patru pulpe de pui, pe care le-am umplut cu ciuperci și ficat de rață. Mi-am tot propus să gătesc ficat de rață dar nu simplu, pentru că ficatul este mai sec și în combinația cu pulpă de pui obții un preparat mai suculent.

Pentru umplutură de ciuperci, am folosit:

  • 50 de grame de unt
  • o ceapă albă
  • 500 grame ciuperci champignion

Pentru ficatul de rață am folosit:

  • o lingură de sare
  • o lingură de nucșoară
  • piper
  • 50 de ml coniac
  • ficat de rață 500 grame

Modul de preparare:

Am început prin a pregăti ficatul. Pentru început l-am pus într-un bol cu lapte, pentru aproximativ 60 de minute, pentru a obține un ficat fraged. Într-un alt bol, am adăugat o lingură de sare, una de nucșoară, 50 ml de coniac și piper. După ce ficatul este scos din lapte, compoziția aceasta se pune peste ficat, astfel încât să îl marineze și să îi ofere o aromă diferită.

În acest timp am tocat, cu ajutorul unui blender, ciupercile champignion. Într-o tigaie încinsă pe foc, am pus 50 de grame de unt la topit, în care am călit o ceapă albă. Când ceapă s-a călit, am adăugat și ciupercile și le-am lăsat să fiarbă în apa pe care au lăsat-o, aproximativ 10 minute.

Este momentul să umplem pulpele de pui.

Ai nevoie de un vas de cuptor cu capac pentru această etapă.

Așează pe masă de lucru, pulpele de pui cu pielea în jos. Pune pe fiecare pulpă o lingură de ciuperci, urmată de câteva bucăți de ficat de rață. Rulează ușor pulpa și aseaz-o într-un vas de iena. Repetă procedeul și pentru restul pulpelor. La final unge cu ulei pulpele, folosindu-te de o pensula. Pune sare și piper și pune-le în cuptor sub capac, la 220 de grade, aproximativ 60 de minute. Ultimele 10 minute le-am lăsat fără capac pentru a se rumeni.

Fiind un preparat de pui, merge cu orice fel de garnitură, noi le-am mâncat doar cu o salată de ridichi și ceapă. Ficatul de rață este mult mai bun la gust față de cel de pui, iar combinația cu ciuperci și pulpe de pui, fac acest preparat o alegere excelentă pentru o rețetă de weekend.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: ciuperci, ficat de rata, pulpe de pui, pulpe de pui cu ciuperci, pulpe de pui umplute, pulpe la cuptor
Preview Post

Creveți Saganaki - dor de Grecia

Next Post

La plăcinte înainte

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Porc fraged în pesto și muguri de pin

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
401
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cod cochet, cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on February 25, 2018February 25, 2018
315
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Sandwich cu steak de vita

ByDana Ciurariu
on January 26, 2018April 20, 2020
317
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Ardei sau dovlecei umpluți cu cușcuș și carne

ByDana Ciurariu
on June 10, 2018June 19, 2018
396
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme