Pentru această rețetă am folosit patru pulpe de pui, pe care le-am umplut cu ciuperci și ficat de rață. Mi-am tot propus să gătesc ficat de rață dar nu simplu, pentru că ficatul este mai sec și în combinația cu pulpă de pui obții un preparat mai suculent.
Pentru umplutură de ciuperci, am folosit:
- 50 de grame de unt
- o ceapă albă
- 500 grame ciuperci champignion
Pentru ficatul de rață am folosit:
- o lingură de sare
- o lingură de nucșoară
- piper
- 50 de ml coniac
- ficat de rață 500 grame
Modul de preparare:
Am început prin a pregăti ficatul. Pentru început l-am pus într-un bol cu lapte, pentru aproximativ 60 de minute, pentru a obține un ficat fraged. Într-un alt bol, am adăugat o lingură de sare, una de nucșoară, 50 ml de coniac și piper. După ce ficatul este scos din lapte, compoziția aceasta se pune peste ficat, astfel încât să îl marineze și să îi ofere o aromă diferită.
În acest timp am tocat, cu ajutorul unui blender, ciupercile champignion. Într-o tigaie încinsă pe foc, am pus 50 de grame de unt la topit, în care am călit o ceapă albă. Când ceapă s-a călit, am adăugat și ciupercile și le-am lăsat să fiarbă în apa pe care au lăsat-o, aproximativ 10 minute.
Este momentul să umplem pulpele de pui.
Ai nevoie de un vas de cuptor cu capac pentru această etapă.
Așează pe masă de lucru, pulpele de pui cu pielea în jos. Pune pe fiecare pulpă o lingură de ciuperci, urmată de câteva bucăți de ficat de rață. Rulează ușor pulpa și aseaz-o într-un vas de iena. Repetă procedeul și pentru restul pulpelor. La final unge cu ulei pulpele, folosindu-te de o pensula. Pune sare și piper și pune-le în cuptor sub capac, la 220 de grade, aproximativ 60 de minute. Ultimele 10 minute le-am lăsat fără capac pentru a se rumeni.
Fiind un preparat de pui, merge cu orice fel de garnitură, noi le-am mâncat doar cu o salată de ridichi și ceapă. Ficatul de rață este mult mai bun la gust față de cel de pui, iar combinația cu ciuperci și pulpe de pui, fac acest preparat o alegere excelentă pentru o rețetă de weekend.