Frittata cu dovlecel, o alternativă la omletă pentru micul dejun. Frittata o poți face cu tot felul de legume, poți pune și șuncă, bacon sau cârnați în ea, în funcție de preferințe.
Cum faci o frittata?
O frittata o poți face cap coadă pe aragaz, doar că este nevoie să o prepari la foc mic și cu capac, sau o începi pe aragaz și o termini în cuptor. Dacă vrei să fie mai înaltă tebuie să o pui într-o tigaie mai îngustă. Eu am folosit una mai lată pentru că îmi place să fie mai subțire.
Ce am folosit?
Pentru rețeta mea, eu am folosit 4 ouă, două ciuperci Champignon, jumătate de ceapă roșie, 2 roșii cherry, jumătate de dovlecel de mărime medie și cașcaval. Condimente: sare, piper și cimbru.
Se bat ouăle separat într-un vas, exact că pentru omletă.
Într-o tigaie pui niște ulei de măsline, în care topești 100 de grame de unt. Ceapă tocată o adaugi în tigaie și o lași puțin la călit, după 1-2 minute adaugi dovlecelul, ciupercile tăiate și apoi roșiile. După care adaugă peste compoziție, uniform ouăle bătute. La final adaugă cașcavalul, pe care eu l-am tăiat cubulețe dar îl poți adaugă și ras. Nu uită să adaugi sare și piper proaspăt după gust.
Pune totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 10 minute.
Din aceste ingrediente obții 4 porții de frittata. Poftă mare!