Săptămâna aceasta am cumpărat din piață scorpie de mare, un peste care mie îmi place foarte mult. Până acum l-am gătit de fiecare dată în tigaie, prăjit cu ulei de măsline, doar că de această dată, am zis că e momentul să încerc ceva nou. Nou, atât în modul de prepare al scorpiei dar și al garniturii, pe care până acum nu am încercat-o: piure de cartofi dulci fiert în lapte de cocos.
Pentru această rețeta am folosit:
- 4 bucăți de scorpie de mare
- o ceapă mică albă
- o legătură de pătrunjel
- 4-5 tulpini de apio
- 4-5 roșii cherry
- cimbru proaspăt
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline, sare și piper
Cum se prepară?
Poți vedea rețeta pas cu pas pe canalul meu de Youtube, dar o găsești detaliată și în rândurile de mai jos.
În primul rând, peștele trebuie curățat de solzi, eviscerat și spălat. După ce ai așezat scorpia de mare pe masa de lucru, freacă peștele cu sare și piper. Pune apoi ulei de măsline, pătrunjel și cimbru proaspăt. Pune deasupra zeamă de lămâie proaspătă și ulei de măsline și lasă-l așa pentru 10 minute.
Legumele:
Taie roșiile cherry, ceapă alba, tulpiniile de apio, și toacă mărunt pătrunjelul. Amestecă toată compoziția cu puțin ulei de măsline. Pune puțină sare și în legume.
În vasul de gătit pune prima dată un strat de legume apoi așează scorpia de mare și la final mai pune un alt strat de legume. Dacă timpul îți permite lasă-l la marinat, minim 30 de minute, ideal ar fi două ore.
Pune apoi totul la cuptor pentru 15-20 de minute, la o temperatură de 240 de grade C.
Piure de cartofi dulci fiert în lapte de cocos
Cum spuneam la început, am ales să fac o rețetă de piure din cartofi dulci, fiert în lapte de cocos. Pentru garnitură am folosit: 2 cartofi dulci și 250 de ml de lapte de cocos. Am curățat cartofii și i-am pus la fiert în laptele de cocos, după care i-am păsat pentru piure.
Lăsând peștele în patul de legume, acesta capătă o aromă delicioasă. Scorpia de mare este un pește cu oase puține, carnea albă și suculentă dacă este gătită cum trebuie, iar combinația cu piure din cartofi dulci, aș zice că este interesantă, asta dacă îți place piureul dulce.