DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

ByDana Ciurariu
on February 3, 2018February 3, 2018
1410
0

Săptămâna aceasta am cumpărat din piață scorpie de mare, un peste care mie îmi place foarte mult. Până acum l-am gătit de fiecare dată în tigaie, prăjit cu ulei de măsline, doar că de această dată, am zis că e momentul să încerc ceva nou. Nou, atât în modul de prepare al scorpiei dar și al garniturii, pe care până acum nu am încercat-o: piure de cartofi dulci fiert în lapte de cocos.

Pentru această rețeta am folosit:

  • 4 bucăți de scorpie de mare
  • o ceapă mică albă
  • o legătură de pătrunjel
  • 4-5 tulpini de apio
  • 4-5 roșii cherry
  • cimbru proaspăt
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline, sare și piper

Cum se prepară?

Poți vedea rețeta pas cu pas pe canalul meu de Youtube, dar o găsești detaliată și în rândurile de mai jos.

În primul rând, peștele trebuie curățat de solzi, eviscerat și spălat. După ce ai așezat scorpia de mare pe masa de lucru, freacă peștele cu sare și piper. Pune apoi ulei de măsline, pătrunjel și cimbru proaspăt. Pune deasupra zeamă de lămâie proaspătă și ulei de măsline și lasă-l așa pentru 10 minute.

Legumele:

Taie roșiile cherry, ceapă alba, tulpiniile de apio, și toacă mărunt pătrunjelul. Amestecă toată compoziția cu puțin ulei de măsline. Pune puțină sare și în legume.

În vasul de gătit pune prima dată un strat de legume apoi așează scorpia de mare și la final mai pune un alt strat de legume. Dacă timpul îți permite lasă-l la marinat, minim 30 de minute, ideal ar fi două ore.

Pune apoi totul la cuptor pentru 15-20 de minute, la o temperatură de 240 de grade C.

Piure de cartofi dulci fiert în lapte de cocos

Cum spuneam la început, am ales să fac o rețetă de piure din cartofi dulci, fiert în lapte de cocos. Pentru garnitură am folosit: 2 cartofi dulci și 250 de ml de lapte de cocos. Am curățat cartofii și i-am pus la fiert în laptele de cocos, după care i-am păsat pentru piure.

Lăsând peștele în patul de legume, acesta capătă o aromă delicioasă. Scorpia de mare este un pește cu oase puține, carnea albă și suculentă dacă este gătită cum trebuie, iar combinația cu piure din cartofi dulci, aș zice că este interesantă, asta dacă îți place piureul dulce.

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: peste, peste la cuptor, piure, piure din cartofi dulci, piure in lapte de cocos, scorpie de mare
Preview Post

Paste fară gluten și sos alb delicios

Next Post

Frittata cu dovlecel

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Peste la cuptor cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on August 19, 2017
755
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Mușchi de vită, gătită molcom

ByDana Ciurariu
on May 21, 2018
303
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu legume

ByDana Ciurariu
on July 23, 2019April 20, 2020
92
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
333
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme