DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Coaste de porc la cuptor care se topesc in gura

ByDana Ciurariu
on January 21, 2018January 21, 2018
604
0

Am mâncat în restaurante coaste de porc absolut demențiale dar și unele absolut dezastroase. De fapt, eu cred că este foarte ușor să strici niște coaste dar asta e o alta poveste. Coastele pot fi preparate în foarte multe feluri, dar cel mai important contează gustul și cât de fragede sunt.

Secretul unor coaste de porc, gătite la cuptor și care să-ți se topească în gură, constă în gătirea lor lentă și marinarea lor înainte. Astfel, vei obține niște coaste de porc  fragede, rumene și lipicioase, așa cum le stă bine unor coaste. Eu asta am ales azi să gătesc niște coaste de porc cu condimente și pastă de roșii.

Pentru a îți găti propriile tale coaste, ai nevoie doar de timp si ingrediente, pentru că modul de preparare este unul extrem de ușor. Pentru această rețeta ai nevoie de:

  • 400 grame de coaste de porc
  • 3 linguri de pastă de roșii
  • Un amestec de condimente, în care am pus câte o lingură de: ierburi, rozmarin proaspăt, 1 lingură de paprika dulce, 1 lingură de amestec de condimente pentru grătar, o lingură de sare și una de piper.
  • 3 linguri de pastă de roșii

Instrucțiuni de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 190 de grade
  2. Curăță coastele, taie membrana de deasupra cu ajutorul unui cuțit subțire
  3. Pregăteste amestecul de condimente
  4. Amestecă cele trei linguri de pastă de roșii, cu amestecul de condimente
  5. Coastele ungele bine de de tot, cu amestecul obținut
  6. Toarnă sirop de agave pe coaste și ulei de măsline
  7. Lasă-le acoperite cu o folie la marinat pentru 4 ore. Le poți lasă minim 2 ore și maxim le poți lasa de pe o zi pe altă
  8. Pune-le în cuptor timp de 150 de minute

Coastele au ieșit excelente, fragede, lipicioase și în același timp rumene. Eu le-am servit la cină, împreună cu un sos de iaurt alb și verdețuri, cartofi prăjiți în untură, conopidă murată și bineînțeles un pahar de bere rece.  Un adevărat ospăț culinar.

Dacă vrei să vezi și rețeta video, o găsești pe canalul de Youtube 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: coaste, coaste de porc, coaste de porc reteta, coaste la cuptor
Preview Post

Dorada la cuptor

Next Post

Lasagna cu spanac si ricotta

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Caracatita in stil mediteranean

ByDana Ciurariu
on September 11, 2017September 12, 2017
600
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vinete umplute cu carnati de salsiccia – reteta video

ByDana Ciurariu
on February 8, 2018February 7, 2018
243
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Risotto cu mini creveti

ByDana Ciurariu
on January 27, 2018January 26, 2018
321
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Sardine marinate, preparate în cuptor

ByDana Ciurariu
on September 24, 2018April 20, 2020
253
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1408

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1336

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1223

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1081

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
921
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme