DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Midii, placerea mea nevinovată

ByDana Ciurariu
on January 15, 2018April 20, 2020
316
0

Midiile sunt plăcerea mea nevinovată atunci când vine vorba de mâncare. Aș mânca în fiecare zi câte o porție și nu cred că m-aș sătura. Când locuiam în Timișoara erau puține locuri în care găseai midii proaspete să cumperi. Pe atunci, ca să fiu sinceră, nici nu mă gândeam să le gătesc acasă, credeam că este complicat să le gătesti. Când ne-am mutat la București și am început să fac cumpărăturile la piața Obor, am ajuns să le gătesc acasă. Acolo, vedeam de fiecare dată scoici proaspete, iar într-una din zile m-am gândit, să încerc să le gătesc.

Mi-au ieșit foarte bune și de atunci, ori de câte ori am ocazia, gătesc o porție de scoici, pentru mine și fetița mea careia ii plac la fel de mult ca si mie. De această dată, am ales să gătesc unele cu sos alb.

Pentru această rețeta am folosit:

  • O ceapă
  • 400 de gr de midii
  • 4-5 căței de usturoi
  • 150 ml de vin
  • 150 ml de smântână
  • Fenicul un pumn feliat
  • Sare &piper
  • 3-4 linguri de sos de stridii
  • 50 gr de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legătură de coriandru

De preparat se prepară foarte ușor. Într-o oală, pune ulei prima dată și apoi adaugă untul. Se pune puțin ulei înainte, pentru că acesta ajută untul să nu se ardă. Când untul s-a topit, adaugă pe rând usturoiul, ceapa și feniculul. După câteva minute adaugă midiile, vinul și sarea. Se pune un capac peste oală și se lasă cam 10 minute la fiert. Știi că midiile sunt gata atunci când ele se desfac.

Când s-au desfăcut midiile, adaugă smantâna. Mai lasă-le la fiert pentru încă 7-10 minute. La final adaugă după gust sare și piper. Când așezi totul în farfurie, adaugă niște coriandru proaspăt atât pentru decor dar mai ales pentru aromă.

Rețeta se face foarte ușor și este delicioasă dacă îți plac fructele de mare sau middile. Un alt avantaj al acestei rețete este faptul că nu costă foarte mult. Dacă la un restaurant o porție de midii este aproximativ 50 de lei, acasă poți lua un kilogram de midii, care costă 10 lei și dintr-un kilogram poți face 4 porții.

Pe canalul de Youtube de mai jos, găsești și rețeta pas cu pas.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: fructe de mare, middi, middi cu smantana, middi cu vin, scoici
Preview Post

Baghetă cu bere blondă

Next Post

Chifle făcute în casă cu lapte și unt

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Chilli con carne

ByDana Ciurariu
on November 17, 2017April 20, 2020
365
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Paella cu fructe de mare

ByDana Ciurariu
on June 28, 2018
271
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Micul meu dejun, terci din fulgi de ovăz cu fructe

ByDana Ciurariu
on December 3, 2017
361
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Rață cu portocale gătită lent

ByDana Ciurariu
on February 10, 2018April 20, 2020
613
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme