Acum doi ani am fost în Thailanda, unde pe lângă plajele lor superbe, m-am îndrăgostit de mâncarea lor, simplă dar foarte gustoasă. Acolo am mâncat pentru prima dată un mango adevărat, unul galben cu gust delicios, nu că cele verzi pe care le găsim aici în comerț.
Desertul meu preferat din Thailanda a fost “sticky rice &mango pudding”, budincă de orez cu mango. Iar de atunci, am încercat de câteva ori să îl fac, iar dacă orezul imi iese de fiecare dată ca și gust, mango-ul cumpărat din Romania, nu are nici pe departe gustul celui de acolo.
Spre norocul meu, una dintre cele mai bune prietene ale mele a fost de curând în Thailanda și mi-a adus două bucăți de mango adevărat, cu care am făcut astăzi, desertul meu preferat din Thailanda.
Ce am folosit:
- 400 ml – lapte de nuca de cocos
- 500 de grame de orez
- 150 ml de sirop de agave
- 2 buc de mango pentru două porții
De preparat se face foarte ușor și rapid. Am fiert orezul pentru 13 minute în apă. Apoi l-am scurs bine de tot și l-am pus într-o tigaie, cu 400 de ml de lapte de cocos bio și i-am mai dat un clocot. La final, am adăugat 100-150 ml de sirop de agave, în funcție de gust. Mango-ul se curătă, se feliază și se servește lângă orez.
Un moment de răsfăț cu iz de Thailanda.