DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Cum am gătit foarte rapid o dorada?

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017November 26, 2017
548
0

O reteta care iti permite sa obtii un peste suculent si aromat

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

O rețeta ușoară de dorada, care la final vă oferă un pește foarte suculent și aromat.

Pentru ingrediente, chiar nu ai nevoie de multe lucruri:

  • 2 buc pește dorada, sau cât de multe porții vrei să gatesti
  • busuioc proaspăt
  • rozmarin proaspăt
  • cimbru proaspăt
  • sare și piper
  • lămâie
  • 2 caței de usturoi

Timp de prepare: 30 de minute

Dacă folosiți pește proaspăt, eviscerați-l, îndepărtați-i puținii solzi pe care-i posedă, spălați-l bine și apoi lăsați-l la scurs. În caz că dorada este deja congelată, lăsați-o să se dezghețe lent, în frigider, câteva ceasuri bune (peste noapte este cel mai bine). O spălați și o scurgeți.

Am luat apoi busuiocul, rozmarinul și cimbrul proaspăt și le-am asezonat în interiorul peștelui. Apoi am stors două felii de lămâie în fiecare pește și am lăsat feliile în interiorul lui.

 

Am crestat cu un cuțit peștele și usturoiul tocat mărunt, l-am așezat în tăieturile făcute.  Pentru a obține un gust și mai bun al peștelui am adăugat 50 de grame de unt tăiat felii și l-am așezat de asemenea peste dorada.

IMG_8676

De aici a mai fost un singur pas, să pun totul la cuptor pentru 20 de minute la 240 de grade.

Și cu ce îl combinam?

Dorada poate fi consumată cu mai multe tipuri de garnitură, eu am ales să fac o garnitură de varză de bruxelles, una dintre cele mai bune atunci când vine vorba de cele surse de fibre, vitamine și minerale.

IMG_8702.JPG

Și această garnitură am făcut-o foarte rapid. Am topit unt în tigaie și apoi am adăugat varză. După 3-5 minute am pus un capac peste tigaie pentru a ajută varză să se înmoaie. Am adăugat niște lămâie și roșii în suc proaspăt. Am mai lăsat totul la foc încă 10 minute și am asezonat cu sare și piper.

Gata, asta a fost tot pentru o mâncare sănătoasă și foarte ușor de făcut (gasiti pe canalul de youtube si reteta video)

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Chiftele de știucă cu sos de roșii

Next Post

Clătite din fulgi de ovăz, cu aromă de banane

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Sandwich cu steak de vita

ByDana Ciurariu
on January 26, 2018April 20, 2020
317
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

ByDana Ciurariu
on February 3, 2018February 3, 2018
1410
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu legume

ByDana Ciurariu
on July 23, 2019April 20, 2020
92
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Midii in sos de vin si usturoi

ByDana Ciurariu
on October 7, 2017
654
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme