DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Melci cu mere si scortisoara

ByDana Ciurariu
on November 12, 2017December 30, 2017
325
0

Aveam cu toții o poftă să mâncăm ceva dulce, așa că m-am uitat prin bucătărie ce aș putea găti. Aveam fix 4 mere, insuficiente pentru o prăjitură dar, perfecte pentru o altă rețetă: melci cu mere și scorțișoară. O variantă foarte bună pentru un moment de răsfăț. Mai jos am descris modul de prepare si pe canalul de youtube găsiți video-ul cu rețeta pas cu pas.

Timp de preparare: 90 de minute

Timp dospit: 3 ore

Ingrediente aluat:

  • 600 grame faină
  • 200 ml lapte de vacă
  • 100 grame zahăr brun
  • 50 grame de unt
  • 2 lingurițe de bicarbonat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 80 ml de ulei de floarea soarelui.

Ingrediente umplutura:

  • 50 grame de zahăr brun
  • 3 lingurițe de scorțișoară
  • 4 mere tăiate cuburi

Cum i-am preparat?

  • In asistentul meu personal din bucătărie, robotul Kitchen Aid, am pus prima dată făină.
  • Apoi am adăugat drojdia amestecată cu lapte și am lăsat să se amestece.
  • Am pus apoi pe rând, sarea, bicarbonatul, zahărul brun. A urmat apoi laptele, uleiul și untul topit.
  • Asistentul meu și-a făcut treabă și a inceput să amestece compoziția, până când aluatul a devenit consistent.
  • Am pus aluatul și  la dospit pentru trei ore într-un vas acoperit cu prosop. .

Între timp am pregătit compoziția. Am luat cele 4 mere, le-am decojit și le-am tăiat cubulețe. Peste, am adăugat scorțișoară și zahăr brun și am amestecat.

După cele trei ore, am întins aluatul și apoi, cu ajutorul unui tăietor, l-am tăiat în felii late. Am adăugat compoziția și am rulat fiecare melc. Le-am adăugat în tavă și am pus tavă la cuptor, încins în prealabil la 200 de grade. Timpul de gătire a fost de 50 de minute.

Inainte de a le scoate din cuptor, le-am uns cu miere puțin pentru a le oferi un luciu și o rumeneală.

Când le scoți din cuptor , mirosul de mere cu scorțișoară la cuptor, pătrunde în toată bucătăria, este o încantare. Aluatul este fraged iar noi nu ne-am abținut și am început să le mâncăm cât erau încă fierbinți:) și au fost delicioase.

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Risotto in culcus de ciuperci champignion

Next Post

Chilli con carne

You may also like

post-image
Desert

Pancakes / Clatite americane

ByDana Ciurariu
on October 1, 2017December 30, 2017
380
0
post-image
Desert

Tort de ciocolata si nuci de Macadamia

ByDana Ciurariu
on September 20, 2017December 30, 2017
268
0
post-image
Desert

Piersici la cuptor cu mascarpone

ByDana Ciurariu
on March 27, 2018March 25, 2018
734
0
post-image
Desert

Pere, mascarpone si un tort delicios

ByDana Ciurariu
on August 19, 2018April 20, 2020
360
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme