“Porcul este cea mai buna leguma” spune un prieten drag mie. Si uneori mi se face pofta sa gatesc o ceafa de porc, dar spre deosebire de cea clasica la gratar, mie imi place sa o pregatesc putin altfel.
Imi place sa o marinez inainte si apoi sa o prajesc in tigaie, pana se rumeneste. Ceafa la restaurant servita bucata intreaga, o gasesc uneori prea seaca pentru gustul meu, dar pregatita asa, imi place cel mai mult pentru ca este mult mai gustoasa.
Pentru garnitura, de aceasta data am ales sa gatesc, ceea ce am vazut in ultima zi la Londra, asparagus invelit in bacon. Daca vrei sa prepari acest fel, gasesti mai jos reteta video ci fiecare pas.
Ingrediente:
- 500 grame ceafa de porc
- 50 gr unt
- 6 catei de usturoi
- rozmarin – tocat marunt
- 4 linguri ulei de masline
- suc de lamaie (1/2 lamaie)
- 500 grame sparanghel
- 250 de grame bacon
Timp de preparare: 30 de minute
Cu drag, Dana!