DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Midii in sos de vin si usturoi

ByDana Ciurariu
on October 7, 2017
654
0

Midiile in sos de vin si usturoi reprezinta o idee excelenta pentru o cina de weekend.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Midiile in sos de vin si usturoi reprezinta o idee excelenta pentru o cina de weekend. Reteta se face usor si rapid, avand un timp de preparare de maxim 20 de minute. Poti sa iti impresionezi prietenii, familia destul de simplu cu reteta aceasta de efect, mai ales daca esti iubitor/iubitoare de fructe de mare.

Am incercat sa fac midii cu alte tipuri de sos, dar aceasta reteta mi se pare cea mai delicioasa. Am ales midii proaspete de la Obor, pe care le-am cumparat la 10 lei per kilogram. Stiu insa ca ele pot fi gasite in orice supermarket mai mare.

Ingrediente:

IMG_1515.JPG

Mod de preparare:

Spala midiile sub un jet de apa. Intre timp, intr-o tigaie incinsa topeste untul. Adauga apoi uleiul de masline si imediat dupa el, adauga midiile. Dupa ce ai pus midiile in tigaie, adauga paharul de vin rose sau alb, rosiile in suc propriu si sarea.

http://www.danaciurariu.ro/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0946.mp4

Acopera tigaia cu un capac si lasa-le sa fiarba aproximativ 10 minute. Dupa 10 minute adauga usturoiul si mai lasa tigaia pe foc inca 2-3 minute. La final adauga piper si patrunjelul tocat marunt. Eu am pus si trei frunze de busuion proaspat.

Am ales sa le servesc simple, pentru ca mie imi place cel mai mult asa. Combinatia de midii, cu aroma de usturoi si sosul de vin este o delicatese. Ele pot fi la fel de bine servite si cu paste, asta daca nu esti la dieta si nu vrei sa adaugi niste carbohidrati la cina.  Pentru iubitorii de paine, sosul din midii merge excelent cu o paine calda, care se poate inmuia in sosul delicios.

Pofta mare si multi fluturi in stomac cand le gustati!

Dana

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Paste carbonara

Next Post

Fasole verde pastai scazuta

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc ,  Retete in 20 minute

Somon marinat cu pâine prajită

ByDana Ciurariu
on May 14, 2018May 21, 2018
253
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on October 6, 2018
380
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Creveți cu orez negru

ByDana Ciurariu
on February 5, 2018
695
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Paella cu fructe de mare

ByDana Ciurariu
on June 28, 2018
271
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1410

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1083

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme