Midiile in sos de vin si usturoi reprezinta o idee excelenta pentru o cina de weekend. Reteta se face usor si rapid, avand un timp de preparare de maxim 20 de minute. Poti sa iti impresionezi prietenii, familia destul de simplu cu reteta aceasta de efect, mai ales daca esti iubitor/iubitoare de fructe de mare.
Am incercat sa fac midii cu alte tipuri de sos, dar aceasta reteta mi se pare cea mai delicioasa. Am ales midii proaspete de la Obor, pe care le-am cumparat la 10 lei per kilogram. Stiu insa ca ele pot fi gasite in orice supermarket mai mare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spala midiile sub un jet de apa. Intre timp, intr-o tigaie incinsa topeste untul. Adauga apoi uleiul de masline si imediat dupa el, adauga midiile. Dupa ce ai pus midiile in tigaie, adauga paharul de vin rose sau alb, rosiile in suc propriu si sarea.
Acopera tigaia cu un capac si lasa-le sa fiarba aproximativ 10 minute. Dupa 10 minute adauga usturoiul si mai lasa tigaia pe foc inca 2-3 minute. La final adauga piper si patrunjelul tocat marunt. Eu am pus si trei frunze de busuion proaspat.
Am ales sa le servesc simple, pentru ca mie imi place cel mai mult asa. Combinatia de midii, cu aroma de usturoi si sosul de vin este o delicatese. Ele pot fi la fel de bine servite si cu paste, asta daca nu esti la dieta si nu vrei sa adaugi niste carbohidrati la cina. Pentru iubitorii de paine, sosul din midii merge excelent cu o paine calda, care se poate inmuia in sosul delicios.
Pofta mare si multi fluturi in stomac cand le gustati!
Dana