DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Spanac cu sos de lapte si smantana

ByDana Ciurariu
on October 1, 2017December 30, 2017
1225
2

La noi in casa anotimpul ruginiu vine in bucatarie o data cu aparitia spanacului de toamna in piata. In Ardeal, spanacul se gateste cu un sos de lapte si smantana, fel de mancare pe care fiica mea pur si simplu il adora.

Ingrediente:

  • 500 grame de spanac proaspat
  • 300 ml de lapte
  • 3 linguri de smantana
  • 3 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 350 grame de unt

Timp de prepare: 30 minute

Mod de preparare:

  1. Se pune o oala cu apa de 3,5 litri pe foc si se aduce apa in punctul de fierbere. Se adauga spanacul si se lasa in apa clocotita, cu putina sare, pentru aproximativ 10 minute.
  2. Spanacul se scurge intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
  3. Cand se raceste, se stoarce bine spanacul de apa si se toaca cu cutitul. Nu il tocati in blender deoarece isi altereaza gustul si textura.
  4. Intr-o cratita se pun 50 grame de unt si se lasa sa se topeasca.  Se adauga usturoiul in untul topit incins, nu mai mult de 10-15 secunde. Se adauga faina si se amesteca cu lingura lasand-o pe foc aproximativ 1 minut.
  5. Se adauga treptat laptele rece si se amesteca in continuu, cu un tel, pana se formeaza un sos consistent. Sosul se lasa pe foc pana ce da in clocot.
  6. Se pune sare si piper dupa gust  si se adauga spanacul la final. Se mai lasa pe foc 5 minute, amestecand in continuu ,astfel incat sa nu se prinda de oala.

Se poate servi cu ochiuri de oua, paine prajita, carnaciori prajiti sau sunca prajita.

Pofta mare!

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Oua posate

Next Post

Pancakes / Clatite americane

You may also like

post-image
Fara Carne

Ricotta cu trufe pe pâine – rețeta gătită în 5 minute

ByDana Ciurariu
on March 7, 2018March 4, 2018
327
0
post-image
Fara Carne

Turțite de porumb (reteta video)

ByDana Ciurariu
on March 24, 2018
341
0
post-image
Fara Carne

Quiche cu 3 feluri de brânză (rețeta video)

ByDana Ciurariu
on May 26, 2018April 20, 2020
312
0
post-image
Fara Carne

Supa crema de rosii

ByDana Ciurariu
on August 18, 2017December 30, 2017
323
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1338

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1225

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1082

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
923
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme