Am venit duminica de la mare cu o pofta de dulce, ceva cu multa ciocolata. A iesit un tort cu nuci de Macadamia, in care am echilibrat dulceata decadenta a ciocolatei, cu o dulceata acrisoara de caise, facuta in casa.
Ingrediente:
5 oua
200 gr nuci de Macadamia macinate
8 lg de zahar
1/2 plic de praf de copt
50 gr cacao
7-8 linguri de faina
1 esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
250 ml de suc proaspat de portocala
250 de grame de dulceata de caisa
Pentru ganache-ul de ciocolata:
- 300 gr ciocolata neagra
- 130 gr unt
- 50 ml de smantana lichida
Mod de prepare:
Se separa ouale si se bat albusurile cu un varf de sare pana se fac spuma. Peste, se adauga zaharul vanilat, apoi galbenusurile. Se scoate telul si se adauga praful de copt, nucile macinate urmate de faina si cacao, amestecand compozitia cu o spatula, usor, pentru a pastra aerul in ea. Se introduce in cuptorul incins la 200 de grade timp de 40 de minute.
Intre timp am pregatit ganache-ul. Am topit untul la temperatura medie, am adaugat ciocolata iar apoi smantana lichida si am lasat sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a racit, se taie in doua si se insiropeaza cu suc proaspat de portocala. Se adauga dulceata iar deasupra se pune ganache-ul de ciocolata. Eu l-am ornat cu nuci de Macadamia.
Reteta aceasta mi-a asigurat cativa fluturi in stomacul familiei:), mai ales al fiicei mele care este innebunita dupa ciocolata.
Sa aveti pofta!