Asta seara, am facut o reteta foarte rapida si usor de facut, perfecta pentru a fi pregatita in timpul saptamanii cand veniti de la birou. Timp de preparare 30 minute.
Ingrediente:
– 2 buc peste chefal
– 4 catei de usturoi
– 100 gr unt
– 150 gr capere
– sare si piper
Am inceput cu sosul. Am topit untul, am adaugat usturoiul si la final am adaugat caperele. Le-am lasat 2 minute pe foc, timp in care am amestecat in continuu sa nu se prinda.
O data finalizat sosul, am luat chefalul si l-am crestat de cateva ori astfel incat sosul sa ajunga in interior. Am adaugat sosul si l-am pus pe peste, pestele e pregatit sa “intre” in cuptor.
Pentru a castiga timp, am pregatit si garnitura in acelasi timp.
Ingrediente:
– 1 conopida
– mujdei de usturoi facut din 4 catei
– ulei de masline
– cascaval ras
Am ales o conopida mov, spre fericirea fetitei mele. Dupa ce am spalat-o, am taiat-o bucati si am amestecat-o cu un mujdei de usturoi, facut clasic cu ulei de masline.
Atat pestele cat si conopida le-am pus in cuptor la 220 grade pentru 15-20 minute. La final, am adaugat niste cascaval ras pe garnitura de conopida.
Pofta mare!