DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Chiftele cu susan negru si sos asiatic

ByDana Ciurariu
on September 9, 2017September 9, 2017
345
0

Pentru ca imi place bucataria asiatica, atat pentru savoarea ingredientelor, cat si pentru simplitatea pregatirii lor, am facut astazi aceasta reteta, usoara si numai buna de facut intr-o zi a saptamanii cand ajungi acasa de la birou.

Ingrediente:

800 gr carne tocata de porc
2 oua
2 cartofi mici, rasi si storsi
2 catei de usturoi
Patrunjel tocat
80 gr pesmet
Sare si piper

Ingrediente pentru sosul asiatic:

50 ml otet din vin alb
50 ml sirop agave
100 ml apa
1 lg chilli
1 lg amidon

Timp preparare: 40 minute

Mod de preparare:

Se sareaza si apoi pe rand se adauga patrunjelul verde, usturoiul, ouale, cartoful ras si la final pesmetul. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se formeaza bilute si se dau prin susanul negru. Se prajesc apoi in uleiul incins.

Sosul asiatic:

Apa se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga siropul de agave si se lasa sa dea in clocot. Se adauga pe rand apoi: otelul, usturoiul si chilli. Pentru un plus de savoare se poate adauga o lingurita de ghimbir proaspat ras.

Se poate servi cu orez, taietei din orez sau paste, eu am ales sa o garnitura de orez fiert simplu. Pofta mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Musaca cretana cu dovlecel

Next Post

Caracatita in stil mediteranean

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Rață cu portocale gătită lent

ByDana Ciurariu
on February 10, 2018April 20, 2020
611
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Creveți Saganaki – dor de Grecia

ByDana Ciurariu
on February 19, 2018April 20, 2020
719
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Mușchi de vită, gătită molcom

ByDana Ciurariu
on May 21, 2018
302
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Midii, placerea mea nevinovată

ByDana Ciurariu
on January 15, 2018April 20, 2020
314
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1409

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1336

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1223

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1081

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
921
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme