DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Focaccia cu făină integrală și rozmarin

ByDana Ciurariu
on July 23, 2019July 23, 2019
190
0

Ador pâine caldă făcută în casă indiferent de rețetă. Astăzi am avut o poftă de focaccia făcută în casă, dar mi-am dorit o rețetă care să fie din făină integrală, sănătoasă și care să elimine efectul glutenului și senzația de balonare.

Astfel am încercat această rețetă care începe astfel:

150 de grame de făină de secară

300 gr de făină albă

plic de drojdie RUF (fără emulsificatori)

1 lg de zahăr

2 lg de sare

5 lg de ulei de măsline

1 lg de sare grunjoasă de himalaya

frunze de rozmarin

300 ml apă caldă

Pregătire:

Într-un bol, pune făină integrală și amestec-o cu apă caldă. Las-o pentru două ore să se înmoaie. 

După cele două ore,  pune drojdia la înmuiat, pentru 5 min cu o lingură de zahăr și una de apă. După cele 5 minute, frământă amestecul cu făină albă, adaugă drojdia și pune totul în robot. Pe măsură ce se omogenizează, adaugă uleiul de măsline.

În funcție de tipul de făină folosit, mai adaugă făină sau apă, astfel încât să obții la frământat, un aluat elastic care să se deprindă ușor de pe malaxor. Lasă-l apoi cam 2 ore la dospit într-un loc cald, bolul fiind acoperit cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară.

După 2 ore, așează bila de aluat într-o tavă unsă cu ulei de măsline.  Întinde aluatul în tavă cu ajutorul degetelor, apăsând din loc în loc, până când degetele ating tava și aluatul este întins pe toată suprafața. Deasupra presară ulei de măsline și unge aluatul ușor cu ajutorul unei pensule.

Mai lasă 30 de minute la dospit aluatul, după care mai unge-l o data, cu două linguri de ulei de măsline și două linguri de apă. 

Presară sarea grujnoasă , și frunzele de rozmarin, pune tava în cuptorul încins la 230 de grade, împreună cu o tavă cu apă, așezată dedesubtul tăvii de pâine, astfel încât aburii de la apă, să ajute pâinea să crească pufoasă și aerată.

 Lasă totul la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute. 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: paine, reteta
Preview Post

Vită cu legume

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Pulpe de pui la cuptor, umplute cu ficat de rața si ciuperci

ByDana Ciurariu
on February 21, 2018February 18, 2018
443
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cum am gătit foarte rapid o dorada?

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017November 26, 2017
630
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cum faci o friptură de vită

ByDana Ciurariu
on December 10, 2017December 30, 2017
320
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Porc fraged în pesto și muguri de pin

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
481
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme