DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Curcan pentru masa de Crăciun

ByDana Ciurariu
on December 23, 2018April 20, 2020
281
0

În cazul în care nu vrei să gătești porc după pesta porcină, sau nu îl mai ai :), o alternativă la masă de Crăciun poate fi curcanul. O tradiție mai degrabă americană decât românească pentru masă de Crăciun, dar care îți poate oferi un festin delicios.

Rețeta această îți oferă posibilitatea de a obține un curcan suculent și delicios. Și pentru acest lucru, nu merge doar să pui sare pe curcan și să îl pui la cuptor, ai nevoie de un pic mai multă tehnică (vezi mai jos).

Ingrediente:

  • Un curcan (2,5-3 kg)- zilele acestea îl găsești la @Lidl
  • O lămâie
  • O portocală
  • Cimbru
  • Salvie
  • Sare Maldon afumată
  • Boia dulce
  • 50 de gr. unt
  • 3 căței usturoi

Pentru patul de legume:

  • 1/2 mănunchi  apio
  • 2-3 ciuperci Oyster
  • o ceapă roșie
  • un morcov
  • doi cartofi

Cum se prepară?

Eu am luat un curcan de 2.5-3 kg de la Lild, pretul lui fiind de 69 de lei. L-am spălat cu apă rece și apoi l-am șters cu ajutorul unui prosop. Am luat apoi un cuțit subțire, cu ajutorul căruia am desprins pielea de pe piept, pulpe și aripi, făcând astfel un fel de buzunar intre carne si piele.

Am tocat mărunt salvia și cimbrul, pe care le-am amestecat cu sarea și o parte din unt. Tot acest amestec am început să îl introduc sub pielea curcanului, masând ușor carnea. Usturoiul l-am tăiat feliuțe și l-am pus și pe el sub piele. Cu untul rămas am masat și pielea curcanului și peste am presărat boia dulce.

Am așezat curcanul într-o tavă mare pe un pat de legume tăiate. Am stropit cu ulei de măsline legumele și ;a final am pus rozmarin tocat mărunt și sare.

Am pus curcanul la cuptor aproximativ 2 ore, la o temperatură  de 180 de grade. Se calculează cam 40 de minute pentru fiecare kilogram de curcan. Se acoperă curcanul fie cu o hârtie de copt, fie cu folie de aluminiu, pentru a se coace lent și a nu se rumeni prea tare. Cu 30 de minute înainte să fie gata se îndepărtează și se lasă la rumenit.

După ce l-am scos din cuptor, l-am lăsat încă 30 de minute să se domolească înainte să îl servim. Îl puteți servi cu garnitura preferată, eu vă asigur că va fi foarte suculent și o să va placă foarte mult.

Crăciun Fericit!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: curcan, masa craciun, sarbatori
Preview Post

"Lego" din ciocolată

Next Post

Tiramisu

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Somon umplut… cu ceva bun

ByDana Ciurariu
on December 4, 2017December 4, 2017
344
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Pulpe de pui la cuptor, umplute cu ficat de rața si ciuperci

ByDana Ciurariu
on February 21, 2018February 18, 2018
442
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
409
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Focaccia cu făină integrală și rozmarin

ByDana Ciurariu
on July 23, 2019July 23, 2019
189
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1528

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1445

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1335

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1188

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1025
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme