Sunt momente în care fetița mea își dorește să gătim împreună și iubesc aceste momente. Rețeta de mai jos este o rețetă făcută în întregime împreună, de la pregătirea aluatului până la decorarea castelului. Ador să o văd cu mâinile în făină, cu lingura în mână amestecând ciocolată și râzând până la urechi. Puteți încerca această rețetă împreună cu copiii tăi, sunt sigură că o să le placă să facă un “lego” din bucăți de aluat și să își construiască un castel pe care îl pot decora cu orice figurină de jucărie.
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr ciocolată cu lapte (poți folosi și ciocolată amăruie)
- 250 gr unt
- 7 ouă
- 1 praf de sare
- 250 gr zahăr
- 350 gr făină
- 1 lgt praf de copt
- 200 gr de midgale măcinate
Ce mai ai nevoie:
- 3 albușuri
- sare
- 600 gr zahăr pudră
- figurine și steaguri pentru decorat
Timp de preparare: aproximativ 2 ore
Mod de preparare:
Preîncălzeste cuptorul la 180C. Acoperă o tavă cu hârtie de copt. Mărunțește ciocolata și taie untul în cuburi. Topește compoziția pe bain-marie, după care las-o să se răcească.
Bate apoi spumă ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare. Amestecă făina cu praful de copt și migdalele și cu ajutorul unei spatule încorporează totul cu grijă. La final, adaugă compoziția încă lichidă din unt și ciocolată. Toarnă totul în tavă și lasă-o să se coacă cca 20 de minute. Scoate tava apoi din cuptor și lasă-o să se răcească.
Taie apoi în cuburi mari și egale prăjitura de ciocolată. Bate albușul cu un praf de sare până când spuma se întărește. Presară zahărul pudră și continuă să amesteci până când obții o pastă groasă și lipicioasă. Lipește cuburile de prăjitură unele de altele sub formă de cetate la fel că în imagine, și lasă dacă vrei câteva spații libere pentru ferestre sau pentru poartă, în funcție de cum vrei să construiești castelul.
Eu am lăsat-o pe fetița mea să construiască și cam asta a ieșit:)