DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Vită cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on October 6, 2018
476
0

Această rețetă de vită cu sos de capere merge foarte bine făcută într-una din zilele săptămânii, pentru că se face în maxim 30 de minute.

Pentru vită am folosit:

  • 3 fileuri de vițel
  • piper măcinat
  • sare
  • boia

Pentru sos am folosit:

  • 30 gr unt
  • ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • lingură boabe piper verde
  • 20 ml vin alb
  • 200 ml supă de vițel
  • 2 fire rozmarin
  • coajă de lămâie rasă
  • 100 gr capere(de la borcan)

Prepararea vitei

Se spală carnea, se șterge și se așează pe o farfurie, se condimentează cu piper măcinat. Mie îmi place piperul verde la acest preparat sau cel multicolor. Se încinge o tigaie la focul cel mai mare, preferabil o tigaie de fontă sau una cu transfer bun de temperatura, care să păstreze constanta temperatura înaltă. Se prăjește 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă parte, se scoate, se pune un cubuleț micuț de unt pe fiecare felie și se acoperă cu o folie de aluminiu.

Prepararea sosului

Pentru prepararea sosului, se pune untul în tigaia sau vasul ales, se toacă ceapa și usturoiul și se călesc. Se sting cu puțin vin, apoi se adaugă supa și se dă la fiert. Rozmarinul tocat se adaugă la sos împreună cu coaja rasă de lămâie. Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă: sare, ardei iute tăiat felii subțiri (dacă nu vă place puteți elimina acest ingredient) și piperul verde boabe. Se adaugă caperele scurse de zeamă.

Friptura se servește cu sosul și eventual cu pătrunjel verde, alături de o garnitură de paste sau o salată asortată ori de rucola cu sos balsamic.

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: carne, gatesc repede, rete gustoase, retete rapide, sos de capere, steak, vita
Preview Post

Dacă e marți seara este ”seara de pizza”

Next Post

Un altfel de tort de mere cu mascarpone și caramel sărat

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Chefal la cuptor

ByDana Ciurariu
on September 14, 2017September 16, 2017
815
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

ByDana Ciurariu
on September 22, 2017September 23, 2017
1025
0
post-image
Ce imi place sa gatesc ,  Retete in 20 minute

Somon marinat cu pâine prajită

ByDana Ciurariu
on May 14, 2018May 21, 2018
322
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Risotto cu mini creveti

ByDana Ciurariu
on January 27, 2018January 26, 2018
404
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1528

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1445

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1335

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1188

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1025
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme