Această rețetă de vită cu sos de capere merge foarte bine făcută într-una din zilele săptămânii, pentru că se face în maxim 30 de minute.
Pentru vită am folosit:
- 3 fileuri de vițel
- piper măcinat
- sare
- boia
Pentru sos am folosit:
- 30 gr unt
- ceapă
- 2 căței de usturoi
- lingură boabe piper verde
- 20 ml vin alb
- 200 ml supă de vițel
- 2 fire rozmarin
- coajă de lămâie rasă
- 100 gr capere(de la borcan)
Prepararea vitei
Se spală carnea, se șterge și se așează pe o farfurie, se condimentează cu piper măcinat. Mie îmi place piperul verde la acest preparat sau cel multicolor. Se încinge o tigaie la focul cel mai mare, preferabil o tigaie de fontă sau una cu transfer bun de temperatura, care să păstreze constanta temperatura înaltă. Se prăjește 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă parte, se scoate, se pune un cubuleț micuț de unt pe fiecare felie și se acoperă cu o folie de aluminiu.
Prepararea sosului
Pentru prepararea sosului, se pune untul în tigaia sau vasul ales, se toacă ceapa și usturoiul și se călesc. Se sting cu puțin vin, apoi se adaugă supa și se dă la fiert. Rozmarinul tocat se adaugă la sos împreună cu coaja rasă de lămâie. Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă: sare, ardei iute tăiat felii subțiri (dacă nu vă place puteți elimina acest ingredient) și piperul verde boabe. Se adaugă caperele scurse de zeamă.
Friptura se servește cu sosul și eventual cu pătrunjel verde, alături de o garnitură de paste sau o salată asortată ori de rucola cu sos balsamic.