Sunt destul de dese zilele din cursul săptămânii în care, atunci când plec de la birou, mă gândesc ce aș putea să gătesc. Fiind în cursul săptămânii, îmi place să fiu cât mai practică și să gătesc ceva gustos dar rapid. Așa că astăzi, m-am oprit la Lidl de unde am cumpărat niște pulpe de rață, pe care le-am gătit la cuptor, unse cu miere cu trufe și servite simplu cu o salată verde lângă.
Ce am folosit?
- pulpe de rață
- ierburi aromatice
- doi căței de usturoi
- sare și piper
- unt
- miere cu trufe
Se prepară foarte ușor
Pulpele le-am spălat cu apă rece și apoi le-am uscat cu ajutorul unui prosop de hârtie. Cea mai dificilă parte, mai lungă decât pregătirea, s-ar putea să fie îndepărtarea penelor, sau mai bine zis a resturilor, mai ales dacă nu sunt bine curățate. Eu am folosit efectiv o penseta pe care nu o mai folosesc pentru scopul cosmetic, ci am trecut-o la ustensile de bucatarie.
Se ung cu untul moale, scos din frigider înainte, se adauga sarea, piperul și ierburile aromatice. Le-am așezat într-o tavă pentru cuptor și le-am pus timp de 30 de minute cu fața în jos la 220 de grade. După 30 de minute, le-am scos și le-am întors cu fața în sus. Le-am uns cu miere cu trufe și le-am mai lăsat încă 20 de minute, la 180 de grade pentru a se rumeni.
Asta a fost tot ce trebuie să faceți pentru o rețetă ușor de gătit, și foarte delicioasă.
Poftă mare!