DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Fragede, pufoase si cu rahat

ByDana Ciurariu
on August 26, 2018April 20, 2020
286
0

Astazi am simtit nevoia sa umplu casa cu musafiri si nu a durat mult sa planific ceva rapid care sa imi dea si timp sa ma bucur de bucuria revederii cu oameni dragi cu care sa povestesc dar sa nu fiu nici obosita dupa o zi de bucatarit si sa surprind totusi invitatii cu ceva gustos.

Nu prea aveam nici mult timp pentru a pregăti ceva și nici multe ingrediente pe acasă, așa că după o scanare rapidă prin bucătărie, am decis să fac niște cornulețele fragede cu aluat, merg perfect atât pentru un mic dejun, cât și să fie servite în timpul zilei.

Am pregătit cam 50 de cornulețe din ceea ce am scris mai jos ca ingrediente, iar ca timp de pregătire aprox. 90 de minute.

Ce ingrediente sunt necesare?

  • 500 grame făină
  • 200 grame untură de porc
  • 200 grame rahat
  • 4 linguri smântână
  • 40 ml lapte
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • două ouă
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • 150 grame zahăr pudră decor

Preparare

Aluatul

Am început prin a pune făină în cuva. În făină am făcut un un cuib în care am pus zahărul vanilat, apoi drojdia uscată și apoi peste acest amestec am turnat laptele călduț. Am lăsat 5 minute astfel încât drojdia să fermenteze. Am adăugat gălbenușurile și restul ingredientelor, lăsând sarea la final. Sarea o pun la final, pentru a nu intră în contact cu drojdia, de aceea o adaug doar când aluatul începe să se lege.

Am frământat aluatul până când acesta s-a desprins de pe pereții vasului și a devinit compact și elastic. Am pus apoi aluatul la frigider timp de 30 de minute.

Cornulețele

După 30 de minute,  am scos de la frigider aluatul și l-am împărțit în 2-3 bucăți (bile de aluat). Am luat o bilă de aluat și am întins-o într-o foaie subțire de 1/2 cm. O dată întinsă, ia o farfurie mică de cca 30 cm, pune-o peste aluat și apoi taie-l în formă de cerc după dimensiunea farfuriei.  O dată tăiat cercul de aluat, împarte-l în 8 mini felii de pizza, iar resturile de aluat adaugă-le înapoi cu restul de aluat.

Taie rahatul în bucățele mici și așează bucata la latura mare a feliei de pizza, astfel încât să ai spațiu să rulezi și să formezi cornuletul. Am continuat de împachetat cornulețe, până când am terminat aluatul. Fiecare cornuleț l-am așezat apoi pe o tavă tapetată cu foaie de copt, cu spațiu între ele, pentru a avea loc să crească. Mai lasă încă 30 de min la temperatura camerei și apoi pune-le în cuptor, pentru 15-20 de minute, la o temperatură de 180-200 grade.

După ce le-am scos din cuptor, le-am lăsat 5-10 min să se domolească și apoi le-am dat prin zahărul pudră, pentru a se prinde bine de ele.

Poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: bucataria danei, cornulete, dana's kitchen, desert, dulce, gatit, rahat
Preview Post

Un crumble cu mere..pentru o zi perfecta de vara

Next Post

O altfel de tarta

You may also like

post-image
Desert

Dulceață de căpșuni, reteța Gerdei

ByDana Ciurariu
on June 4, 2018April 20, 2020
377
0
post-image
Desert

Pere, mascarpone si un tort delicios

ByDana Ciurariu
on August 19, 2018April 20, 2020
425
0
post-image
Desert

Tartă de vanilie

ByDana Ciurariu
on March 20, 2018April 20, 2020
431
0
post-image
Desert

Piersici la cuptor cu mascarpone

ByDana Ciurariu
on March 27, 2018March 25, 2018
807
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme