DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Pere, mascarpone si un tort delicios

ByDana Ciurariu
on August 19, 2018April 20, 2020
426
0

“Care este cel mai simplu, mai rapid și “wow” tort, pe care îl pot face pentru prietenii tai?” La asta mă gândeam astăzi pe drumul spre casă, după o vizită la micul dejun la niște prieteni,  cu care ne-am înțeles ca după masă, sa ne intoarca vizita la piscină și la un prânz târziu.  Dacă felul principal îl rezolvam ușor cu niște sarmale în varză murată, la desert încă căutăm idei.

După tortul cu două feluri de mousse, primit că o provocare de la fiica mea, m-am gândit să fac un tort așa cum vreau eu. Și am ales să fac un tort cu mascarpone și cu pere, un tort ușor de vară. Un alt avantaj al acestui tort este și faptul că se face repede și destul de ușor.

Ingrediente tort (pentru 10-12 porții)

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 150 de grame făină
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • un vârf sare
  • pliculeț zahăr vanilat

Pentru sirop:

  • o lămâie
  • o esență vanilie
  • două linguri miere
  • 200 ml apă

Pentru crema:

  • 500 gr mascaropone
  • 400 ml frișcă
  • 4 pere medii foarte coapte

Mod de preparare tort (60 de minute)

Blatul

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Cu ajutorul unui tel, bate albușurile cu un praf de sare, până se întăresc și telul lasă urme în el. Adaugă apoi zahărul, zahărul vanilat. La final pune gălbenușurile și continuă să amesteci.

Înainte să adaugi făina, scoate telul și adaug-o treptat, amestecând cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, astfel încât aerul să se păstreze în blat. Toarnă blatul într-o tavă cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptor 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Siropul

Eu am decis să fac siropul amestecând sucul de la o lămâie, vanilia, mierea și apa. Poți folosi și suc natural de portocale sau de pere.

Crema

  • 500 gr mascaropone
  • 400 ml frișcă
  • 4 pere medii foarte coapte

Spală perele și taie-le cubulețe. Bate apoi frișca cu ajutorul unui robot sau tel. Într-un bol pune mascarpone, pe care îl amesteci cu frișcă  (treptat lingură cu lingură). Apoi adaugă și perele.

Blatul se însiropează cu siropul format și peste el se adaugă crema. La final l-am lăsat la răcit aproximativ 3-4 ore.

Asta a fost tot…poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: blat, desert, frisca, mascarpone, pere, tort
Preview Post

Tort cu două feluri de mousse

Next Post

Un crumble cu mere..pentru o zi perfecta de vara

You may also like

post-image
Desert ,  Fara Carne

Terci de ovăz, mic dejun sănătos

ByDana Ciurariu
on March 28, 2018April 20, 2020
640
0
post-image
Desert

Piersici la cuptor cu mascarpone

ByDana Ciurariu
on March 27, 2018March 25, 2018
807
0
post-image
Desert

Clătite din fulgi de ovăz, cu aromă de banane

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017December 30, 2017
422
0
post-image
Desert

“Tango” cu ciocolată și banane (rețetă video facută de Kara)

ByDana Ciurariu
on March 29, 2018April 20, 2020
366
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme