DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Vinete pane cu parmesan

ByDana Ciurariu
on July 8, 2018April 20, 2020
375
0

Astăzi va propun o rețeta de vinete pane. În mod normal, la noi în casă, vinetele se găteau până acum 1-2 ani, doar sub formă de salată de vinete. Aceasta este una dintre rețetele preferate de mâncare in sezonul estival, gătite cu maioneză și ceapă, mâncate întotdeauna cu roșii proaspete de vară. În ultimii ani însă, am început să le gătim și altfel, inspirați de bucătăria italiană sau de cea grecească.

Astfel am început să gătim vinetele  umplute cu carne, cu roșii, cu feta iar acum, le-am gătit pane, cu parmesan și au ieșit delicioase.

Ce ai nevoie pentru vinete pane?

  • două vinete mari
  • 3 ouă
  • 200 grame de făină albă
  • 50 grame de parmesan
  • sare și piper după gust

Pregătirea

Eu am spălat cele două vinete mari cu apă și apoi le-am tăiat în felii rotunde, cam cât un deget de groase. Cu ajutorul unul tel, am bătut ouăle și am adăugat în ele parmesanul ras.

Pentru a nu se înmuia de la sare, am pus sarea și piperul pe fiecare bucată de vinetă doar înainte de a o pune în ou. Astfel, fiecare bucată am dat-o condimentant-o pentru început. Am dat-o apoi prin ou, am tăvălit-o prin făină și am așezat-o în tigaie. Am lăsat-o la prăjit câteva minute pe o parte și pe cealaltă, până când s-a rumenit. Repetă procedeul pentru fiecare bucată în parte.

Când le scoți, așează-le într-o vas, în care îți recomand să pui un șervețel de hârtie, pentru a absorbi eventualul surplus de ulei. Asta a fost tot, le poți prepara în maxim 30 de minute și pot fi o alegere minunată pentru o cină rapidă, delicioasă fără carne.

p.s un pahar de vin alb sec lângă, merge de minune lângă acest preparat.

Poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: bucatarie, gatit, oua, retete, vegetarian, vinete, vinete pane
Preview Post

Paella cu fructe de mare

Next Post

Tort cu două feluri de mousse

You may also like

post-image
Fara Carne

Plăcinte cretane cu brânză (ingredient surpiza: rachiu)

ByDana Ciurariu
on October 29, 2017December 30, 2017
522
0
post-image
Fara Carne

Lasagna cu spanac si ricotta

ByDana Ciurariu
on January 22, 2018January 20, 2018
608
0
post-image
Fara Carne

Vinete umplute cu branză

ByDana Ciurariu
on December 5, 2017December 30, 2017
352
0
post-image
Desert ,  Fara Carne

Terci de ovăz, mic dejun sănătos

ByDana Ciurariu
on March 28, 2018April 20, 2020
638
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1528

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1445

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1335

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1188

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1025
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme