Astăzi va propun o rețeta de vinete pane. În mod normal, la noi în casă, vinetele se găteau până acum 1-2 ani, doar sub formă de salată de vinete. Aceasta este una dintre rețetele preferate de mâncare in sezonul estival, gătite cu maioneză și ceapă, mâncate întotdeauna cu roșii proaspete de vară. În ultimii ani însă, am început să le gătim și altfel, inspirați de bucătăria italiană sau de cea grecească.
Astfel am început să gătim vinetele umplute cu carne, cu roșii, cu feta iar acum, le-am gătit pane, cu parmesan și au ieșit delicioase.
Ce ai nevoie pentru vinete pane?
- două vinete mari
- 3 ouă
- 200 grame de făină albă
- 50 grame de parmesan
- sare și piper după gust
Pregătirea
Eu am spălat cele două vinete mari cu apă și apoi le-am tăiat în felii rotunde, cam cât un deget de groase. Cu ajutorul unul tel, am bătut ouăle și am adăugat în ele parmesanul ras.
Pentru a nu se înmuia de la sare, am pus sarea și piperul pe fiecare bucată de vinetă doar înainte de a o pune în ou. Astfel, fiecare bucată am dat-o condimentant-o pentru început. Am dat-o apoi prin ou, am tăvălit-o prin făină și am așezat-o în tigaie. Am lăsat-o la prăjit câteva minute pe o parte și pe cealaltă, până când s-a rumenit. Repetă procedeul pentru fiecare bucată în parte.
Când le scoți, așează-le într-o vas, în care îți recomand să pui un șervețel de hârtie, pentru a absorbi eventualul surplus de ulei. Asta a fost tot, le poți prepara în maxim 30 de minute și pot fi o alegere minunată pentru o cină rapidă, delicioasă fără carne.
p.s un pahar de vin alb sec lângă, merge de minune lângă acest preparat.
Poftă mare!