DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Biban de mare crocant și mămăliguță cu trufe

ByDana Ciurariu
on June 25, 2018
353
0

Am “pescuit” în weekend un biban de mare de la Obor. I-am rugat pe cei de acolo să îl curețe de solzi și să îl eviscereze. Și pentru că încă nu îmi merge cuptorul, “mulțumită” celor de la Gorenje, l-am gătit în tigaie cu mălai și nu am regretat alegerea. Astfel gătit, bibanul are pielea crocantă iar carnea albă rămâne suculentă, o rețetă absolut grozavă.

Ce ai nevoie?

  • 150 de grame de mălai
  • 1,5 kilogram de file de biban de mare
  • 150 de grame de făină
  • sare și piper

Cum se pregătește bibanul de mare?

Ajunsă acasă, am filetat bibanul de mare cu ajutorul unui cuțit subțire și ascuțit. Am lăsat pielea pentru că la prăjit, aceasta devine foarte crocantă și ne place foarte mult gustul sau. După ce l-am filetat, am presărat pe el sare și piper.

Într-un vas întins, am amestecat făina albă, cu făina de mălai. Am tăvălit bucățile de pește prin amestecul de făină și apoi le-am așezat în uleiul încins din tigaie. Se lasă câteva minute până se rumenesc și apoi se întorc pe cealaltă parte.

Garnitură

Am primit de la amicul nostru, Ionuț Moroianu (wineandmorebymc) făină de mălai cu trufe. A fost prima dată când am gătit o astfel de mămăligă, un preparat care mi-a plăcut foarte mult, poate și pentru că mie îmi plac trufele mult iar gustul lor îi oferă preparatului o aromă aparte.

Poftă mare!

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: biban, biban de mare, mamaliga cu trufe, peste in crusta de malai
Preview Post

Dovlecei rulați, umpluți cu cremă de brânză

Next Post

Paella cu fructe de mare

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Somon umplut… cu ceva bun

ByDana Ciurariu
on December 4, 2017December 4, 2017
345
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Dorada în crustă de sare la cuptor

ByDana Ciurariu
on March 25, 2018April 20, 2020
445
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Mușchi de vită, gătită molcom

ByDana Ciurariu
on May 21, 2018
376
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Chifteluțe cu sos pesto și mozarella

ByDana Ciurariu
on December 25, 2017February 27, 2018
510
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme