Îmi place să mă joc de multe ori cu rețetele mele, mai ales atunci când nu mai știu ce să gătesc. Uitându-mă în frigider aveam niște dovlecei și ceva brânză. Pentru că aveam chef să gătesc ceva ușor, am ales să experimentez: dovlecei rulați, umpluți cu cremă de brânză.
Ce am folosit?
- 2 dovlecei tăiați felii pe lung (felii de jumătate de cm)
- 700-800 grame brânză dulce/ricotta
- 2 ouă
- Salvie, oregano proaspăt
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Dovleceii se spală și se taie pe lung în felii de ½ cm. Se pun la prăjit într-o tigaie de tip grill, pe ambele părți. Se presară sare și se ung cu ulei de măsline după ce sunt rumeniți.
Brânză se amestecă cu 2 ouă , sare, piper și ierburile proaspete, tocate mărunt. Se ia o felie de dovlecel, se pune o lingură generoasă din amestecul de brânză și de rulează.
Rulourile se așează vertical într-o tavă de cuptor iar peste ele se pune un strat generos de cașcaval ras. Se coace la 200 de grade timp de 20-30 minute, până se rumenește cașcavalul puțin.