Zilele trecute am văzut o rețetă de pui cu ierburi la cuptor făcută de Jamie Oliver, celebrul bucătar. Îmi plac rețetele simple și de efect, cu care îți poți suprinde familia și prietenii. De dimineață gândidu-mă la ce voi găti pentru prânz, mi-am adus aminte de această rețetă așa că am încercat-o și mă bucur pentru că a iesit excelent.
Am folosit un pui de aproximativ un kilogram și jumătate. L-am spălat și apoi cu ajutorul degetelor, i-am desprins puțin pielea de pe piept, dar nu am înlăturat-o.
Secretul acestei rețete constă însă în ungerea puiului cu o cremă de unt si ierburi. Pentru crema de unt am folosit aproximativ 50 de grame unt, o linguriță cu vârf de sare, patru căței de usturoi nou și ierburi aromatice: salvie, busuioc, oregano, rozmarin. Am pisat într-un mojar usturoiul, cu sare doar în prima fază. Am adăugat apoi untul și ierburile aromatice și astfel am obținut crema de unt.
Cu acestă cremă am uns puiul peste tot, atât sub piele cât și peste pielea acestuia. În interiorul puiului am așezat o lămâie întreagă și am pus de asemenea din nou niște ierburi proaspete: salvie, busuioc, oregano.
Când am terminat, am pus puiul la cuptor, timp de două ore, la foc mic (190C). Durata depinde și de mărimea puiului.
În același timp cu puiul am pus la cuptor și cartofi noi în untură, o delicatese de asemenea. Puiul cu ierburi este o rețetă simplă, deloc complicată și care vă permite să obțineți un pui fraged și foarte aromat. Este o rețetă care merge excelent pentru un prânz de duminică, pentru că deși se gătește încet, gătitul lui nu necesită un efort foarte mare.