DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Savarină pufoasă

ByDana Ciurariu
on May 28, 2018April 20, 2020
378
0

Îți este poftă de un desert cu frișcă? Ce zici de o savarină delicioasă, însiropată și aromată? Pentru o zi liberă de sărbătoare ca cea de astăzi, o savarină rece poate fi un desert savuros.

Ingrediente

  • două ouă
  • 250 făină
  • 150 ml lapte călduț
  • 5 grame de drojdie uscată
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • 30 ml de ulei
  • praf de sare
  • 1 lg zahar

Pentru sirop:

  • 400 ml de apă
  • 150 grame de zahăr
  • 1 esență de rom
  • 1/2 coajă de portocală sau lămâie rasă

Timp de preparare: maxim 90 de minute

Blatul

Drojdia se dizolvă în laptele călduț, împreună cu o lingură de zahăr. Făina se pune într-un bol, iar in ea se face o scobitura și în care se pune drojdia dizolvată in lapte. Se adaugă ouăle, zahărul vanilat și se amesteca totul impreuna. Treptat, se adaugă uleiul și după ce aluatul este format se pune și vârful de sare. Se lasă la dospit într-un loc cald, în vasul acoperit cu un prosop, timp de 30 de minute.

Siropul

Pentru a fi eficientă în timpul în care aluatul a stat la dospit, am pregătit siropul. Se pune apa la fiert, se adaugă zahărul și se lasă la clocotit pentru cca 5 minute. La final adaugă și esența de rom și coaja de portocală.

Coacerea

După cele 30 de minute de dospit, cu ajutorul unei linguri de înghețată, se ia din compoziția de aluat și se pune în formele de brioșe, unse în prealabil cu unt și tapetate cu făină. Umple aproximativ trei sferturi din formă pentru ca savarina să poată să crească. Se mai lasă 30 de minute la temperatura camerei, înainte să fie puse în cuptor. Se încălzește cuptorul la 180 de grade și se coc timp de 30-35 de minute.

Se lasă apoi la răcit și când s-au răcit, se taie căpacelul de la bază apoi se scufundă în siropul rece, pentru a absorbi siropul.

Se așează pe o tavă și se lasă, ideal, peste noapte, pentru a se însiropa bine. Căpacelul poate fi uns cu un jeleu făcut cu ajutorul unei gelatine, sau cu gem de căpșuni.

A doua zi se umple interioriul cu frișcă bătută și savarinele sunt gata pentru a fi mâncate.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: desert, frisca, jeleu, savarina, savarina cu frisca, savarine in casa
Preview Post

Quiche cu 3 feluri de brânză (rețeta video)

Next Post

Probabil cei mai fragezi biscuți (rețeta video)

You may also like

post-image
Desert

Tartă de vanilie

ByDana Ciurariu
on March 20, 2018April 20, 2020
431
0
post-image
Desert

Cozonacul de Crăciun cu lapte condensat

ByDana Ciurariu
on December 25, 2017February 27, 2018
549
0
post-image
Desert

Pancakes / Clatite americane

ByDana Ciurariu
on October 1, 2017December 30, 2017
460
0
post-image
Desert

Tort cu două feluri de mousse

ByDana Ciurariu
on August 17, 2018April 20, 2020
313
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme