DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Cui nu îi place o socată delicioasă racoroasa, intr-o zi fierbinte de vara?

ByDana Ciurariu
on May 24, 2018April 20, 2020
324
0

În fiecare primăvară aștept să apară florile de soc pentru a pregăti  socata. Anul acesta sunt deja la a doua porție, porție pe care am făcut-o chiar în această seară. Am folosit 15 flori de soc proaspete, 8 lămâi, 450 de grame de miere și 5 l de apă.

Găsiți pe internet foarte multe rețete, niciuna nu este complicată. Eu am așezat florile de soc într-un borcan. Am așezat peste flori, trei lămâi pe care le-am decojit pentru a elimina gustul amar al cojii și le-am tăiat felii rondele.

Peste ele  am turnat sucul de la 5 lămâi și am pus 450 de grame de miere.

La final am adăugat cei 5 l de apă.

Am amestecat ușor cu ajutorul unei linguri și am așezat borcanul într-un loc semi-însorit (un loc unde sa ai soare doar cateva ore pe zi). Îl voi lasă acolo între 3 și 5 zile, iar în fiecare zi, cu ajutorul unui pai, voi sufla aer în borcan pentru a ajuta procesul de fermentație.

Asta este o rețetă complet naturală, fără drojdie sau alți fermenți.

 

.

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: flori de soc, lamaie, miere, primvara, soc, socata
Preview Post

Franzela franțuzească

Next Post

Quiche cu 3 feluri de brânză (rețeta video)

You may also like

post-image
Fara Carne

Vinete umplute cu branză

ByDana Ciurariu
on December 5, 2017December 30, 2017
354
0
post-image
Fara Carne

Ricotta cu trufe pe pâine – rețeta gătită în 5 minute

ByDana Ciurariu
on March 7, 2018March 4, 2018
401
0
post-image
Fara Carne

Risotto in culcus de ciuperci champignion

ByDana Ciurariu
on November 6, 2017December 30, 2017
311
0
post-image
Fara Carne

Supa Udon cu legume

ByDana Ciurariu
on November 19, 2017December 30, 2017
490
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme