În fiecare primăvară aștept să apară florile de soc pentru a pregăti socata. Anul acesta sunt deja la a doua porție, porție pe care am făcut-o chiar în această seară. Am folosit 15 flori de soc proaspete, 8 lămâi, 450 de grame de miere și 5 l de apă.
Găsiți pe internet foarte multe rețete, niciuna nu este complicată. Eu am așezat florile de soc într-un borcan. Am așezat peste flori, trei lămâi pe care le-am decojit pentru a elimina gustul amar al cojii și le-am tăiat felii rondele.
Peste ele am turnat sucul de la 5 lămâi și am pus 450 de grame de miere.
La final am adăugat cei 5 l de apă.
Am amestecat ușor cu ajutorul unei linguri și am așezat borcanul într-un loc semi-însorit (un loc unde sa ai soare doar cateva ore pe zi). Îl voi lasă acolo între 3 și 5 zile, iar în fiecare zi, cu ajutorul unui pai, voi sufla aer în borcan pentru a ajuta procesul de fermentație.
Asta este o rețetă complet naturală, fără drojdie sau alți fermenți.
.