Piersici la cuptor cu cremă de mascarpone, un desert extrem de ușor de făcut. Această rețetă este un exemplu de rețetă care demonstrează faptul că a găti, este uneori extrem de simplu, iar rezultatele pot fi excelente. Ideea de la care am pornit acest blog de gătit este tocmai de a arată faptul că a găti, în primul rând poate fi extrem de simplu și în al doilea rând, gătitul poate fi o experiență minunată trăită în familie sau cu prietenii.
Această rețetă poate fi făcută și de un copil de 10 ani:) atât este de simplă. Durează mai puțin de 25 de minute și costul ei este de sub 10 lei.
Ai nevoie de câteva piersici, pe care în sezonul rece le găseșți la supermarket, doar că la un preț mai mare. Vara le găsești aproape oriunde. Pe lângă piersici mai ai nevoie de unt, zahăr brun și crema de mascarpone.
Sa trecem la treabă
Taie piersicile în două bucăți egale și scoate-le sâmburele. Într-un vas amestecă două lingurițe de unt, cu cele 8 lingurițe de zahăr brun, până când se omogenizează. În locul sâmburelui, așează cu linguriță compoziția de unt și zahăr în fiecare piersică. Înainte să le pui la cuptor, pune două lingurițe de apă pe fiecare piersică, pentru a lasă sirop și a se înmuia.
Pune-le într-un vas pentru cuptor și lasă-le pentru 20-30 de minute, la 220 de grade, în funcție de cât sunt de coapte. După ce le scoți, lasă-le să se răcească.
Când s-au răcit, așează-le într-o farfurie pentru a fi servite și pune peste ele două lingurițe de mascarpone. Poți amesteca mascarpone cu zahăr, frișcă și esența de vanilie. Eu am ales să pun doar crema de mascarpone simplă, direct din cutie și o frunză de mentă. Atât pentru simplitatea rețetei dar și pentru că eu consider că rețeta avea destul zahăr. Poți pune sirop de fructe sau chiar și dulceață peste mascaropone.
Asta a fost tot, un desert care arată minunat și care ți se topește în gură.