DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Piersici la cuptor cu mascarpone

ByDana Ciurariu
on March 27, 2018March 25, 2018
807
0

Piersici la cuptor cu cremă de mascarpone, un desert extrem de ușor de făcut. Această rețetă este un exemplu de rețetă care demonstrează faptul că a găti, este uneori extrem de simplu, iar rezultatele pot fi excelente. Ideea de la care am pornit acest blog de gătit este tocmai de a arată faptul că a găti, în primul rând poate fi extrem de simplu și în al doilea rând, gătitul poate fi o experiență minunată trăită în familie sau cu prietenii.

Această rețetă poate fi făcută și de un copil de 10 ani:) atât este de simplă. Durează mai puțin de 25 de minute și costul ei este de sub 10 lei.

Ai nevoie de câteva piersici, pe care în sezonul rece le găseșți la supermarket, doar că la un preț mai mare. Vara le găsești aproape oriunde. Pe lângă piersici mai ai nevoie de unt, zahăr brun și crema de mascarpone.

Sa trecem la treabă

Taie piersicile în două bucăți egale și scoate-le sâmburele. Într-un vas amestecă două lingurițe de unt, cu cele 8 lingurițe de zahăr brun, până când se omogenizează.  În locul sâmburelui, așează cu linguriță compoziția de unt și zahăr în fiecare piersică. Înainte să le pui la cuptor, pune două lingurițe de apă pe fiecare piersică, pentru a lasă sirop și a se înmuia.

Pune-le într-un vas pentru cuptor și lasă-le pentru 20-30 de minute, la 220 de grade, în funcție de cât sunt de coapte. După ce le scoți, lasă-le să se răcească.

Când s-au răcit, așează-le într-o farfurie pentru a fi servite și pune peste ele două lingurițe de mascarpone. Poți amesteca mascarpone cu zahăr, frișcă și esența de vanilie. Eu am ales să pun doar crema de mascarpone simplă, direct din cutie și o frunză de mentă. Atât pentru simplitatea rețetei dar și pentru că eu consider că rețeta avea destul zahăr. Poți pune sirop de fructe sau chiar și dulceață peste mascaropone.

Asta a fost tot, un desert care arată minunat și care ți se topește în gură.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: desert, desert ieftin, desert simplu, mascarpone, piersici, piersici cu mascarpone, simplu, vara
Preview Post

Dorada în crustă de sare la cuptor

Next Post

Terci de ovăz, mic dejun sănătos

You may also like

post-image
Desert

Prune prinse în tartă

ByDana Ciurariu
on September 27, 2018April 20, 2020
396
0
post-image
Desert

Tiramisu

ByDana Ciurariu
on December 23, 2018April 20, 2020
331
0
post-image
Desert

Tort de mere și cremă de zahăr ars

ByDana Ciurariu
on May 20, 2018May 21, 2018
478
0
post-image
Desert

“Lego” din ciocolată

ByDana Ciurariu
on October 21, 2018
312
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme