DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Dorada în crustă de sare la cuptor

ByDana Ciurariu
on March 25, 2018April 20, 2020
445
0

Ce mai gătesc în weekend? Aceasta a fost întrebarea la care ma gândeam vineri. De atunci mi-a venit ideea de a face o dorada în crustă de sare la cuptor, dacă tot este dezlegarea la pește.

Dorada am cumpărat-o de la piață de pește din Obor, prețul pe kilogram între 25 și 35 de lei pe kilogram. Eu am cumpărat peștele eviscerat iar în cazul în care nu este eviscerat, atunci aceasta este prima etapă pe care trebuie să o faceți.

Eu am ales să pun dorada la marinat peste noapte în frigider. Astfel m-am asigurat că peștele va fi suculent, fraged și aromat.

Peștele se umple cu o felie de lămâie pentru a împiedica pătrunderea sării. Am luat cele două bucăți de dorada și le-am așezat într-o pungă cu fermoar pentru congelator. În pungă am mai pus: cinci căței de usturoi, frunze de oregano și de busuioc proaspăt și o lămâie tăiată felii. Nu am pus deloc sare, pentru că va fi suficientă sarea din crustă:)

A doua zi, duminică am scos peștele de la marinat și l-am lăsat câteva minute la temperatura camerei. În acest timp, am preparat crustă de sare. Am bătut cele patru albușuri pe care le aveam în frigider, rămase de la o altă rețetă, până când s-au făcut spumă. O dată formată spuma am adăugat cele 600-700 de grame de sare mare. Este important să folosiți sare grunjoasă sau mare.

Într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu am pus un strat din spuma obținută din ouă și amestecată cu sarea. Am așezat apoi fiecare pește ușor și am acoperit ambii pești cu spumă obținută.

Am pus totul la cuptor, pentru 40 de minute la 220 de grade, cuptorul însă trebuie să fie deja încălzit. Când este gata, veți vedea că spuma s-a transformat într-un “scut” cum i-a spus fetița mea. După ce ați scos-o din frigider, lăsăți-o să se răcească înainte să spargeți crusta.

Crusta de sare a devenit destul de tare așa că veți avea nevoie de un cuțit să o spargeți. O dată crăpată se ia foarte ușor, crusta protejând perfect peștele. Filetează ușor peștele și nu te speria dacă pielea este lipită de crustă, este normal.

Noi l-am servit în familie cu garnituri diferite în funcție de gusturi. Poate fi servit cu asparagus gătit la cuptor, cu ulei de măsline și lămâie sau cu cartofi natur tăvăliți puțin cu unt.

Gătesc în fiecare săptămână pește, iar dorada gătesc destul de mult dar vă spun că această rețetă mi-a plăcut cel mai mult, atât la gust cât și la cât de suculent a fost peștele.

Ingrediente pentru marinat:

  • 5 căței de usturoi
  • oregano proaspăt
  • busuioc proaspăt
  • lămâie

Crustă de sare:

  • 600-700 grame de sare mare
  • 4 albușuri

Duminică minunată!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: asparagus, crusta de sare, dorada, dorada in crusta de sare, dorada la cuptor, grecia, peste
Preview Post

Turțite de porumb (reteta video)

Next Post

Piersici la cuptor cu mascarpone

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Micul meu dejun, terci din fulgi de ovăz cu fructe

ByDana Ciurariu
on December 3, 2017
428
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Somon umplut… cu ceva bun

ByDana Ciurariu
on December 4, 2017December 4, 2017
345
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Chilli con carne

ByDana Ciurariu
on November 17, 2017April 20, 2020
430
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Dorada la cuptor

ByDana Ciurariu
on January 18, 2018January 14, 2018
579
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme