DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Ton tartar cu avocado

ByDana Ciurariu
on March 17, 2018March 16, 2018
410
0

Mi se face foarte des poftă de bucătăria mediteraneană, bucătărie care mă surprinde de fiecare dată prin simplitate, prospețime și gust. Mi-am amintit de curând, o rețetă pe care am apreciat-o atât în Grecia cât și în Cipru, locul în care am gustat-o pentru prima dată, tonul tartar.

Dacă ai musafiri și vrei să îi surprinzi, ai toate șansele să o faci, cu această rețetă. Conține pește crud și din experiența prietenilor mei, majoritatea nu au mâncat pește crud, în afară poate de sushi. Am avut zece prieteni în vizită în acest weekend și toți au fost avut aceeași reacție la început: ” acesta e pește crud, nu am încercat până acum tartar de ton?”. Însă o dată ce au gustat, au rămas captivați de gustul rețetei.

Tonul tartar, merge extraordinar de bine pe o pâine de casă, coaptă pe plită, sau cu bruschete, este un adevărat deliciu și fiind marinat, tonul are o aromă minunată.

Dacă nu iei în calcul perioada necesară pentru marinat, timpul de lucru efectiv este de 15-20 de minute, asta dacă ai cumpărat ton filetat. Dacă tonul este întreg, acesta trebuie filetat și apoi tăiat bucățele subțiri și marinate.

Cum se filetează?

Tonul se taie de-al lungul șirei spinării, cu ajutorul unui cuțit lung și subțire. Cele două jumătăți de file de pește obținute, au fiecare un șir de oase la mijlocul lor. Acest fir de oase, se poate scoate cu ajutorul unei pensete, treabă care este mai migăloasă. A doua opțiune ar fi să tai cu ajutorul unui cuțitul ascuțit și astfel să izolezi zona respectivă.

Cum se prepară tonul?

După ce ai filetat tonul, acesta se taie bucățele subțiri și mărunte. Pune tonul într-un vas și marinează-l cu sucul stors din cele două lămâi. Se adaugă ulei de măsline și ierburile proaspete și se lasă minim 3 ore la marinat

Cele 4 bucăți de avocado se taie bucăți mărunte și se așează peste ton. Pune coriandru și pune după gust ulei de măsline, sare, și piper.

Asta a fost tot, poftă mare!

Ingrediente:

  • un ton întreg – aproximativ 2 kg,
  • 4 bucăți de avocado
  • 2 bucăți de lămâie
  • ulei de măsline
  • coriandru sau pătrunjel
  • sare și piper
  • busuioc și oregano proaspăt

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: avocado, busuioc, coriandru, lamaie, tartar, ton, ton marinat, ton tartar, ulei de masline
Preview Post

Tort Sacher la pahar versiunea mea

Next Post

Cotlete de berbecut

You may also like

Ce imi place sa gatesc

Ficat de curcan în sos de vin

ByDana Ciurariu
on November 4, 2017April 20, 2020
1189
0
Ori de câte ori nu știu ce să răspund la întrebarea ce să maigătesc azi” dau o fugă până la supermarket. E imposibil că ceva din...
Read more
post-image
Ce imi place sa gatesc

Un mic dejun perfect pentru o dimineață de iarnă

ByDana Ciurariu
on November 29, 2017November 30, 2017
431
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Vită cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on October 6, 2018
477
0
Ce imi place sa gatesc

O portie de pene cu ingrediente delicioase

ByDana Ciurariu
on November 28, 2017
398
0
Pene cu sunca, rosii uscate in ulei de masline, muguri de pin si branza burrata Ne pregătim de o săptămâna scurtă și de o...
Read more

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme