DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Tort Sacher la pahar versiunea mea

ByDana Ciurariu
on March 16, 2018March 11, 2018
652
0

Pentru acest weekend vă propun o rețetă de tort Sacher la pahar, un desert cu multă ciocolată. Despre rețeta originală a tortului, gășiți multe articole pe blogurile de gătit. Aici veți găsi versiunea mea, pentru un tort la pahar.

Ce ai nevoie pentru blat:

  • 100 de grame de unt
  • 100 de grame de ciocolată de menaj
  • 4 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină de migdale
  • 4 linguri de făină albă

Pentru compoziție:

  • 200 de ml de smântână lichidă
  • 200 de grame de ciocolată neagră
  • dulceață de caise
  • fulgi de ciocolată

Cum prepari blatul

Începe prin a face o cremă de ganache de ciocolată. Topește 100 de grame de unt și peste el adaugă 100 de grame de ciocolată și las-o să se topească. Când este gata, lasă-o să se răcească.

Separă cele 4 gălbenușuri și freacă-le cu 8 linguri de zahăr, până când își dublează volumul. Când volumul lor s-a dublat, adaugă crema de ganache de ciocolată peste. Presară 4 linguri de făină de migdale și amestecă până când se încorporează. Pune apoi 4 linguri de făină albă, cernută prin sită, pentru a nu face cocoloașe. Încorporează blatul cu o spatulă de jos în sus astfel încât să nu își piardă aerul.

Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui mixer. Când sunt gata, se încorporează în amestecul de blat obținut. Se întinde blatul într-o tavă, tapetată cu hârtie cerată. Lasă-l la cuptor pentru 30-40 minute la 190 de grade. Blatul este copt atunci când începe să se desprindă de pe margini.

Pentru umplutură

Până când se coace blatul, pentru eficiență, pregătim ceea ce avem nevoie să umplem tortul. Mai facem încă o cremă ganache de ciocolată, de această dată din 200 de ml de smântână lichidă și 200 grame de ciocolată neagră. Lasă-l să se răcească.

Se lasă blatul la răcit și apoi se taie cu ajutorul unui pahar rotund, câte două cercuri de blat pentru fiecare porție.

Se pun fulgi de ciocolată pe fundul paharului, apoi două linguri de dulceață de caise. Peste se așează un blat, apoi cremă de ganache de ciocolată pe care este bine să o lași să se întărească. Mai pune apoi încă două linguri de dulceață de caise. Deasupra se așează încă o felie de blat și un strat de ciocolată.

Se pune apoi la fridiger pentru cel puțin 60 de minute și se servește în mod responsabil, cu ajutorul unei lingurițe.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: desert, desert la pahar, tort saher la pahar, torth saher
Preview Post

Prăjitură cu mere fragedă (de post)

Next Post

Ton tartar cu avocado

You may also like

post-image
Desert

Un altfel de tort de mere cu mascarpone și caramel sărat

ByDana Ciurariu
on October 7, 2018April 20, 2020
394
0
post-image
Desert

Tort de ciocolata si nuci de Macadamia

ByDana Ciurariu
on September 20, 2017December 30, 2017
338
0
post-image
Desert

Cozonacul de Crăciun cu lapte condensat

ByDana Ciurariu
on December 25, 2017February 27, 2018
549
0
post-image
Desert

Tort de mere și cremă de zahăr ars

ByDana Ciurariu
on May 20, 2018May 21, 2018
478
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme