DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Cod cochet, cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on February 25, 2018February 25, 2018
390
0

Am mai spus pe blog faptul că încerc să gătesc pește, cel puțin o dată pe săptămână. În ultima perioadă l-am gătit doar la cuptor, așa că m-am gândit de această dată, să îl prepar altfel. Am cumpărat din piață de pește ieri un cod. Codul este un pește pe care îl găsești la aproximativ 50 de lei kilogramul.

Cum se prepară codul?

Am luat un pește întreg și primul lucru pe care l-am făcut, a fost să îl curăț de solzi. Pentru acest lucru, m-am folosit de o lingură normală, cu care am curățat solzii peștelui. Codul este un pește cu solzi mari care se curăță foarte ușor. L-am spălat apoi puțin și cu ajutorul unui cuțit subțire, l-am filetat în două bucăți lungi.

Am tăiat cele doua felii în bucăți mai mici, l-am presărat cu sare și piper și l-am lăsat aproximativ 10 minute.

Am tăvălit codul prin făină și apoi l-am pus la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. L-am lăsat exact cât să se formeze crusta.

Sosul de capere

Am topit 100 de grame de unt, în care am călit puțin 2-3 căței de usturoi. În untul topit am stors apoi zeama de la o jumătate de lămâie și am adăugat 3 linguri de capere. Sosul acrișor și gustul de capere îi oferă peștelui un gust desăvârșit.

Garnitură

Pentru garnitură am optat pentru cartofi natur cu pătrunjel. Cartofii se curată, se taie cubulețe și se fierb. Când sunt fierți se amestecă cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt și cu unt topit.  Se adaugă sare după gust. Noi am făcut lângă și o salată verde cu ridichi, dar puteți servi cu orice fel de salată doriți.

Sumar ingrediente:

  • un pește cod
  • sare, piper și făină albă
  • 100 de grame de unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • zeamă de la 1/2 de lămâie
  • 3 linguri de capere
  • 5-6 cartofi
  • pătrunjel verde

O rețetă minunată pentru o seară de duminică seară!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: cartofi nature, cod, cod prajit, peste, peste prajit, sos de capere
Preview Post

La plăcinte înainte

Next Post

Spaghete cu legume și creveți

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Vinete umplute cu carnati de salsiccia – reteta video

ByDana Ciurariu
on February 8, 2018February 7, 2018
315
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Ton tartar cu avocado

ByDana Ciurariu
on March 17, 2018March 16, 2018
409
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Niște coaste la cuptor

ByDana Ciurariu
on September 29, 2018April 20, 2020
448
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Sandwich cu steak de vita

ByDana Ciurariu
on January 26, 2018April 20, 2020
390
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme