O porție de creveți Saganaki este cea mai bună varianta sa recreezi senzatiile unui concediu din Grecia, Italia sau orice tara mediteraneeana.
De unde cumperi creveți?
Mie îmi place să gătesc aproape totul proaspăt, creveți nu fac excepție. Cei proaspeți sunt cei care au culoarea gri, dacă au culoare portocalie înseamnă că sunt prefierti. Proaspeți găsești la piața de peste din Obor, dar și în supermarket-urile mari. Dacă nu găsești proaspeți, gășiți concelati cu siguranță în magazine.
Revenind la rețeta pot sa va spun ca ea se face repede, în maxim 30-35 de minute, adăugând timpul cu decorticarea lor.
De ce ai nevoie pentru această rețeta?
- 400 de grame de creveți proaspeți
- 4-5 căței de usturoi
- 1/2 ardei gras
- 1/2 ardei iute (poți pune și mai mult)
- Roșii cherry în suc propriu (250 de grame)
- 150 de grame de banză feta
- pătrunjel verde proaspăt
- 150 ml de vin alb
Preparare
- Mai întâi de toate, crevețîi trebuie decorticati (curățați de învelișul tare). Dacă mai au cap, acesta trebuie înlăturat. Cu ajutorul unui cuțit se scoate intestinul și apoi se spală bine.
- Într-o tigaie încinge niște unt și adaugă 4-5 căței de usturoi tocați mărunt.
- După câteva minute, adaugă creveții și lasă-i să se prăjească. Dacă sunt proaspeți (adică gri la culoare) vor deveni portocalii .
- Când au devenit portocalii, adaugă în tigaie ardeiul gras și ardeiul iute
- Toarnă și vinul alb in tigaie
- După câteva minute, pune roșiile cherry în suc propriu și dacă mai e nevoie adaugă și niște sos de roșîi (bulion).
- Lasă totul să fiarbă pentru încă maxim 5 minute.
Ia tigaia de pe foc și pregătește două vase de ceramică sau iena mai mici. Împarte creveți în două porții egale, adaugă brânză feta deasupra și pune-le în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade, pentru maxim 15 minute. Când le scoți adaugă și restul de pătrunjel tocat.
Sosul este ingredientul care face această rețetă excelență, brânză de feta se amestecă ea pentru o aromă minunată. Pentru această rețetă , neapărat să aveți niște pâine proaspătă , fie făcută în casă fie cumpărată, merge perfect pentru sos. La fel de bine merge și niște pâine prăjită. Dacă îți plac creveți, nu ai cum să nu iubești rețeta această.