DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Creveți Saganaki – dor de Grecia

ByDana Ciurariu
on February 19, 2018April 20, 2020
801
0

O porție de creveți Saganaki este cea mai bună varianta sa recreezi senzatiile unui concediu din Grecia, Italia sau orice tara mediteraneeana.

De unde cumperi creveți?

Mie îmi place să gătesc aproape totul proaspăt, creveți nu fac excepție. Cei proaspeți sunt cei care au culoarea gri, dacă au culoare portocalie înseamnă că sunt prefierti. Proaspeți găsești la piața de peste din Obor, dar și în supermarket-urile mari. Dacă nu găsești proaspeți, gășiți concelati cu siguranță în magazine.

Revenind la rețeta pot sa va spun ca ea  se face repede, în maxim 30-35 de minute, adăugând timpul cu decorticarea lor.

De ce ai nevoie pentru această rețeta?

  • 400 de grame de creveți proaspeți
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 ardei iute (poți pune și mai mult)
  • Roșii cherry în suc propriu (250 de grame)
  • 150 de grame de banză feta
  • pătrunjel verde proaspăt
  • 150 ml de vin alb

Preparare

  • Mai întâi de toate, crevețîi trebuie decorticati (curățați de învelișul tare). Dacă mai au cap, acesta trebuie înlăturat. Cu ajutorul unui cuțit se scoate intestinul și apoi se spală bine.
  • Într-o tigaie încinge niște unt și adaugă 4-5 căței de usturoi tocați mărunt.
  • După câteva minute, adaugă creveții și lasă-i să se prăjească. Dacă sunt proaspeți (adică gri la culoare) vor deveni portocalii .
  • Când au devenit portocalii, adaugă în tigaie ardeiul gras și ardeiul iute
  • Toarnă și vinul alb in tigaie
  • După câteva minute, pune roșiile cherry în suc propriu și dacă mai e nevoie adaugă și niște sos de roșîi (bulion).
  • Lasă totul să fiarbă pentru încă maxim 5 minute.

Ia tigaia de pe foc și pregătește două vase de ceramică sau iena mai mici. Împarte creveți în două porții egale, adaugă brânză feta deasupra și pune-le în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade, pentru maxim 15 minute. Când le scoți adaugă și restul de pătrunjel tocat.

Sosul este ingredientul care face această rețetă excelență, brânză de feta se amestecă ea pentru o aromă minunată. Pentru această rețetă , neapărat să aveți niște pâine proaspătă , fie făcută în casă fie cumpărată, merge perfect pentru sos. La fel de bine merge și niște pâine prăjită. Dacă îți plac creveți, nu ai cum să nu iubești rețeta această.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: branza feta, creveti, creveti la cuptor, creveti saganaki, grecia, retete grecesti, vin alb
Preview Post

Caracatiță fragedă

Next Post

Pulpe de pui la cuptor, umplute cu ficat de rața si ciuperci

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Porc fraged în pesto și muguri de pin

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
481
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Dorada la cuptor

ByDana Ciurariu
on January 18, 2018January 14, 2018
578
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Dorada în crustă de sare la cuptor

ByDana Ciurariu
on March 25, 2018April 20, 2020
444
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cum faci o friptură de vită

ByDana Ciurariu
on December 10, 2017December 30, 2017
318
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1529

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1446

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme